ASTROLOGIJA
Shutterstock
ASTROLOGIJA

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neptun u 12. polju natalnog horoskopa daje psihičke tegobe, Pluton naglašenu intuiciju, Uran vidovitost, Saturn duboku tugu i kompleks manje vrednosti.

Kada analiziramo nešto što nam se desilo, možemo da primetimo neobična dešavanja koja su tome prethodila, a u datom trenutku nisu imala nikakav značaj. Tek u okviru celokupne slike shvatamo da su ti događaji bili okidači ili, drugim rečima, putokazi na životnoj raskrsnici na kojoj smo se tada nalazili.

Pošto astrološko učenje kaže da karakter čini sudbinu, postavlja se pitanje na koji način čovek, svojom voljom, može da utiče na dešavanja koja zavise od spoljnog sveta. Odgovor na to pitanje leži u snazi naše podsvesti ili, astrološki rečeno, 12. polju natalnog horoskopa.

Horoskop, astro, Zodijak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kvalitet ovog polja govori o tome kakva je veza između svesti i podsvesti. Ukoliko osoba ima tešku planetu (Pluton, Saturn, Neptun, Uran) u tom polju, to govori da je moć samospoznaje velika, jer će je na to primoravati životni udarci opisani simbolikom planete koja je prisutna. Na primer, Neptun će dati psihičke tegobe, Pluton naglašenu intuiciju, Uran vidovitost, Saturn duboku tugu i kompleks manje vrednosti. Sve ove osobine nateraće osobu da se okrene svojoj duhovnosti.

Veliko sudaranje između onog što nam je duboko nesvesno usađeno i onog što svesno radimo vodi u frustracije koje nas, dalje, uvode u nedaće i bolest. To objašnjava zbog čega 12. polje horoskopa, osim podsvesti, predstavlja i hronične bolesti i malere koji nas prate kroz život. O tome hoće li osoba otići u bolest ili će osvestiti svoje unutrašnje sadržaje govore aspekti planeta koje su povezane sa ovim poljem. Pa tako, bilo koja teška planeta u dobrom aspektu sa brzom planetom (Sunce, Mesec, Merkur, Venera) govori da osoba ima kapacitet da napravi duboke duhovne uvide koji će joj biti zvezda vodilja.

Astrologija, zodijak, astro, horoskop, mesec

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Iako je snaga našeg uma nesaglediva, čak ni najveći posvećenici u duhovna učenja ne mogu da je u potpunosti savladaju. Vrhunac tih učenja bi bila apsolutna kontrola nad delom ličnosti nad kojim nemamo svesnu vlast. Drevno astrološko učenje tvrdi da je upravo taj deo ličnosti opisan planetarnim rasporedom u trenutku rođenja, što za rezultat daje informaciju o rasporedu energetskog potencijala koji je planetarnim zakonima utisnut u mozak. A on potom kao takav hrli da ispuni astrološke slike zadate mu rođenjem.

U okviru tog učenja, odgovor na neobična dešavanja iz života je jednostavan. Mi nesvesno prizivamo događaje i ljude. Pa tako, ukoliko smo, poželeli prevaru, naša podsvest je dozvala potencijalno prevarenog partnera kako bi nas sprečila da promenimo "čip" ili "sudbinu". Ali to ne znači da je naš partner zaista sudbinski i Bogom dan, već to znači da ga naša podsvest vidi na taj način. Sami sebe kažnjavamo i opominjemo. Drugi ljudi su samo projekcije našeg nesvesnog i oni igraju ulogu koju smo im mi, ili tačnije rečeno univerzum, dodelili. Iz ovog proističe da karakter može biti pod našom kontrolom, a time i sudbina, ali samo ako smo sopstvene mehanizme u potpunosti odgonetnuli.

Planete, zodijak, horoskop, astrologija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Podsvest nam putem snova šalje važne informacije, ali isto to radi i na javi tako što doziva ljude i događaje koji nas nekud vode i uče. S obzirom na to da je nekada teško razumeti poruku sna, još teže je shvatiti poruku na javi jer je, najčešće, u potpunoj suprotnosti našem racionalnom stavu.

Horoskop, astrologija, horoskopski znaci

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija