Uložak menstruacija
Shutterstock
Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Menstruacija nije prijatna pojava ženama, a pored predmenstralnih sindroma, često je praćena bolnim grčevima, neprijatnim mirisom... Kao da nije dovoljno, postoje mnogi mitovi, tabui i čudni menstrualni rituali širom sveta.

PROČITAJTE I:

 

Osim što su naše bake smatrale da je zabranjeno prati kosu i tuširati se tokom menstruacije, tako su i širom sveta još uvek na snazi neka čudna verovanja i navike. Ovo su neka od njih.

Morate znati šta OVA najpoznatija amajlija privlači u vašu kuću!

AUTOR: Simbol/M.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 09:50 Mnogi na putovanjima kupuju tursko ili "zlo oko" kao suvenir, a evo šta zapravo ovaj talisman donosi u vaš dom! Foto: Shutterstock, ilustracija Oči su rečitije od usana, one su glas srca i u njima se oslikava naša duša.

Na Filipinima veruju da devojčice kada dobiju prvu menstruaciju, treba da operu lice s menstrualnom krvi, kako bi im koža ceo život bila zdrava i čista.

Devojke u Južnoj Africi tokom menstruacije moraju da budu izdvojene od ostalih i da ne borave s drugim devojkama, a zbog prvog ciklusa se žrtvuje i koza. Takođe, devojke koje imaju menstruaciju moraju da budu pokrivene preko glave do zalaska Sunca.

PREPORUČUJEMO:

 

U Indiji žene ne smeju da peru kosu do četvrtog dana ciklusa, a za vreme menstruacije ne smeju ni da diraju staklene tegle sa zimnicom.

 

U Avganistanu veruju da se žena ne sme kupati tokom ciklusa jer može ostati neplodna.

U Indiji i Nepalu žene tokom menstruacije ne smeju da ulaze u džamije i hramove jer se smatraju "prljavim", dok se pomenuta mesta smatraju "čistim".

U Poljskoj se ne praktikuje seks tokom ciklusa, jer se veruje da partneri tada mogu umreti.

devojka, sreća, žena, moda, ljubav, sumnja, laž

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Udaje se Anastasija Ražnatović?! Otkrivamo sve detalje njenog odnosa sa Đorđem Kuljićem