AKO TI LOŠE IDE MATIŠ, NEĆEŠ ZNATI DA BARATAŠ PARAMA Mitovi o novcu kojih morate da se REŠITE!

Rekla - kazala...

Novac, zarada, pare, evri, makro
Foto: Shutterstock, ilustracija

1. Ako vam loše ide matiš, loše ćete baratati i novcem

Čak i ako vam stvarno brojke predstavljaju izazov, oslanjanje na roditelje ili partnera da vode računa o vašem budžetu stvarno nije dobra ideja. O budućoj Vi najbolje brine sadašnja Vi, tako da bi zaista trebalo da odvojite vreme da se upoznate sa svojim novcem. Uložite 10 minuta nedeljno da proširite poznavanje finansija, savetuje Džen Imbolt, potpredsednica finansijskih konsultacija u firmi Fidelity Investments. Možete da pratite platformu za ulaganje Ellevest gde ćete dobiti odlične savete za štednju od osnivača platforme Sali Kroček (sve na engleskom).

RITUAL ZA BRŽI USPEH I SIGURAN BOLJITAK Abrakadabra i ulovili smo sreću! Potrebno je samo da primenimo formulu "5-3-1"!

 

2. Kreditne kartice uvek vode u dug

Istina je da ljudi koji dugo ignorišu svoj minus mogu da se sunovrate u crnu rupu velikih kamata, ali ako sebe naviknete da trošite odgovorno, nema potrebe da se plašite ove male plastike. Zapravo, korišćenje kreditne kartice može da vam pomogne da napravite dobru kreditnu istoriju što će vam biti potrebno kasnije za, recimo, kupovinu nekretnine ili automobila. Banke danas nude razne pogodnosti – od plaćanja na rate bez kamate do brojnih popusta. Ali, naravno, koristite je samo za plaćanje stvari koje znate da ćete moći da otplatite do kraja meseca.

ISPUNITE ŽELJU JEDNIM RITUALOM Uz pomoć MAGIČNE moći paljenja SVEĆE privucite NEOSTVARENU LJUBAV!

 

3. Plaćanje unapred će vas motivisati

Ako iskeširate unapred za teretanu, na primer, to ne znači da ćete dobiti dodatnu želju da odlazite u nju. „Ponekad trošimo novac na stvari za osobu koja bismo voleli da budemo, ne za onu koja zapravo jesmo“, kaže Bobi Rebel, voditeljka podcasta Financial Grownup.

Kartice, plaćanje
Foto: Shutterstock

Analizirajte svoje troškove da vidite šta vredi da ostane deo vašeg budžeta zavisno od toga koliko vam je to važno i koliko ćete se zaista baviti time.

NEĆETE ZNATI ŠTA VAS JE SNAŠLO! U petak uradite MAGIČNI RITUAL, ostvariće vam se želja ukoliko ispratite 9 VAŽNIH koraka!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi