Feng šui zmaj, zmaj, figura, ukras
shutterstock
Feng šui zmaj, zmaj, figura, ukras

shutterstock

Foto: shutterstock

Zmajevi se veoma lako koriste u kući ili kancelariji i mogu pružiti podršku u većini soba, ali postoji nekoliko područja i prostora za izbegavanje. Simbolika feng šui, ili kineskog zmaja, veoma se razlikuje od zlih, krilatih, gmizavaca koji bljuju vatru.

Kineski zmajevi su bujna, razigrana, blagotvorna bića koja žive na zemlji, u vodi i u vaduhu. Oni su povezani sa prolećnim kišama i vodom i simboli su bogatog života, snage, plodnosti i prosperiteta. Kineski zmajevi nemaju krila, ali mogu da lete kroz vazduh. Neke figure zmaja su prikazane sa biserima ili kristalima u kandžama, simbolizujući bogatstvo, moć i dobre prilike. Korišćen ispravno i sa poštovanjem, feng šui zmaj može pomoći da aktivirate bilo koju od ovih energija u vašem domu ili kancelariji.

novac, drvo, pare, feng šui

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Feng šui zmajevi dolaze u mnogim oblicima, uključujući rezbarije i figurice, slike, tapiserije i tepihe. Oni takođe dolaze u mnogim bojama, simbolizujući različite snage. Feng šui boje vode (crna, tamno plava, tamno zelena) i boje novca (zlato, zeleno) simbolizuju bogatstvo i prosperitet.

Još jedna uobičajena boja za zmajeve je crvena, simbolizuje energiju ili vitalnost. Uramljeni slika ili grafika zmaja mora biti metal, element koji hrani vodu. Nasuprot tome, drveni okviri imaju tendenciju da ograničavaju zmajevu energiju zato što drvo izvlači, crpi vodu da bi raslo.

Slike zmajeva mogu biti drvo, metal, kamen, kristal ili keramika. Svaka od njih je pogodan ali ima poželjno mesto u kući.

Feng šui  pravila za  vaš auto

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko načina da se odredi najbolja lokacija i pozicioniranje zmajeva u vašem domu. Jedan od načina je da napravite vaš izbor na osnovu vaših feng šui srećnih pravaca, postavljajući zmaja tako da se suoči sa jednim od vaših srećnih pravaca. Druga opcija je da izaberete lokaciju feng šui zvezde bogatstva za tekuću godinu. Kao opšte pravilo, uvek postavite zmaja u otvoreni prostor sa dobrim či protokom.

Zmajevi moraju imati slobodu i prostor za letenje i kretanje. Takođe, budite sigurni da je vaš feng shui zmaj okrenut prema prostoriji (da unese energiju bogatstva i prosperiteta) i da ne gleda kroz prozor ili vrata. Možete izabrati određene lokacije : Spavaća soba: Možete smestiti zmaja u spavaćoj sobi ili u vaše pordučje ljubavi i odnosa. Inače uparivanje simbola zmaja i feniksa po fendg šui verovanju je ultimativni simbol bračnog blaženstva.Stavljanje zmaja samo u spavaću sobu stvara previše energije janga i može poremetiti san.

Kineski horoskop feng šui

Profimedia

Foto: Profimedia

Kancelarija: Postavite zmaja na zid iza vašeg stola ili stolice, gde vam zmaj pruža podršku tokom rada. Stavljanje zmaja ispred stola stvara protivljenje između vas i zmaja.

Kuhinja: Zmajevi okrenuti ka izvoru vode - jačaju blagodate bogatstva, prosperiteta.

Stavljanje zmajeva u blizini fontana ili drugih izvora vode (osim u kupatilu) ima sličan efekat.

Istočna oblast Bagua: Istok je dom zmaja i dom je drvenog elementa, što ga čini dobrom lokacijom za drvenu figuru zmaja. Jugozapadna ili severoistočna područja bagua: Ova područja su dom elementa Zemlje i posebno su pogodna za kamene, kristalne ili keramičke zmajeve koji jačaju Zemlju.

Posao, biznis, karijera, kancelarija, poslovna žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mesta za izbegavanje

Ne postavljajte feng šui zmaja u područja niže energije, kao što su kupatilo, plakari ili garaža. Izbegavajte previše zmajeva u svom domu. Maksimalni preporučeni broj zmajeva u čitavom domu je pet.

Zanimljivo je da postavljanje tri zmaja u istom području može ohrabriti trojku da interaktivno ili neproduktivno reaguje, pa ih ne postavljajte tri u nizu.

Ne postavljajte zmajeve iznad visine vašeg nivoa očiju. Nemojte da se vaš feng šui zmaj suoči sa zidom i nemojte ga postavljati u skučeni ili ograničeni ugao vaše sobe. Izbegavajte da biser u zmajevim kandžama gleda prema prozoru ili vratima, a takođe je poželjno da slike zmaja ne stavljate na pod, čak i ako u vidu obrasca na tepihu. Nije preporučljivo premeštati figure zmajeva po kući.

Stan, dom, enterijer,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija