Konac, crveno, ljubav, magija
Shutterstock, ilustracija
Konac, crveno, ljubav, magija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Nošenje crvenog konca oko ruke protiv uroka stara je tradicija slovenskih naroda, a danas je najpopularnija u Bugarskoj, istočnim zemljama i sledbenicima Kabale, i generalno narodima koji prihvataju paganizam.

PROČITAJTE I:

 

Ovaj običaj zadržao se i kod nas, a najčešće se praktikuje stavljanje crvenog končića oko ruke novorođenom detetu.

Ali, da li hrišćani, naročito kršteni, treba da nose crveni konac oko ruke?

Konac crvene boje simbolizuje strast, uspeh i sreću. Vezuje se obično oko zgloba leve ruke, jer se, navodno, levom rukom osoba povezuje sa drugim silama. Formirani krug od crvenog konca navodno daje zaštitu od negativnosti i obećanja nečastivog i štiti od loših namera i zlih ljudi.

Konac, crveno, ljubav, magija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ipak, u hrišćanstvu ovakve metode nisu odobrene. Naša vera smatra ih idolopoklonstvom kojim ljudi menjaju molitvu. Crveni konac nije dozvoljen i zbog toga što zapravo predstavlja ritual, potiče od magije i smatra se amajlijom.

Hrišćanstvo kao jedini simbol zaštite smatra krst i molitvu, dok crveni konac smatraju paganizmom i simbolom koji je u stanju da poljulja vašu veru.

PREPORUČUJEMO:

 

 "Ako vam je potrebna dodatna zaštita, poradite bolje na svom duhovnom stanju", smatraju i pravoslavni i katolički sveštenici.

Ukoliko imate hvatač snova u vašem domu, što pre morate da uradite sledeću stvar!

AUTOR: Lovesensa/M.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 10:45 - 14.10.2019. 11:33 Nećete verovati šta sve donosi amajlija koju skoro svi imamo u kući... Foto: Shutterstock, ilustracija Prema verovaju Indijanaca, svako ko iznad svog kreveta drži okačen hvatač snova, imaće predivne i najlepše snove i svake noći spavaće mirno i spokojno, piše Lovesensa.

 

BONUS VIDEO:

Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!