KAD SAZNATE PRAVU ISTINU, SKINUĆETE GA ODMAH Bili smo ubeđeni da nas štiti od uroka, ali istina koja stoji iza verovanja je zastrašujuća!

Mnoge kulture na svetu, pa i naša, veruje da postoje uroci koji putem zavidnog pogleda mogu da naškode drugoj osobi.

Konac, crveno, ljubav, magija
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Zato postoji verovanje da je potrebno na ruku da stavimo crveni konac kako bismo se odbranili od zavidnih pogleda koji mogu da nam donesu bolest, povredu, pa čak i smrt.

 

Crveni konac pronalazimo kod Jevreja i Hindusa, a ovo verovanje se od njih raširilo put ostalih naroda. Ipak, nošenje crvenog konca povezuju se sa okultnim, magijskim, izopačenim tumačenjem Tore, poznatijim pod imenom Kabala. Kabala je magija izvedena iz jedne od svetih knjiga, pa je ovim sveta knjiga zloupotrebljena.

NE OSTAVLJAJTE SEČENE NOKTE NA PODU Definitivno 7 najbizarnijih sujeverja kod Srba, a ovo su njihova značenja!

Konac, crveno, ljubav, magija
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Crveni konac se obično nosi na levoj ruci kao narukvica, a veruje se da odvraća lošu sreću.

Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba jevrejske biblijske mučenice Rahele u blizini Vitlejema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću, kao i da garantuje onome ko ga nosi božansku zaštitu. Većina rabina, međutim, ne zagovara ovaj čin, koji ni na koji način nije sugerisan u svetim knjigama.

UBEDLJIVO NAJOPASNIJA MAGIJA KOJA POSTOJI Mnogi u nju ne veruju, neki tvrde da ne postoji, ali svi je se plaše!

 

Neki ortodoksni Jevreji, koji se plaše negativnih uticaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time da odvrate uroke i prizovu milost Boga, pa da će beba da bude zaštićena od svakoga zla.

 

U poslednjih 30-tak godina trend nošenja crvenog konca raširio se na ceo svet, pa i na Srbiju. Možete videti brojne bebe i decu, ali i starije ljude koji na ruci nose konac protiv uroka.

SAVETI ZA PRIVLAČENJE IZOBILJA I NOVCA Ovaj ukras u domu donosi bogatstvo, samo morate da verujete u to!

beba, sat, dete
: Shutterstock

Vezivanje crvenog konca se povezuje sa kontraverznim Kabala centrom Filipa Berga. Druga zabeležena pojava crvenog konca se javlja u Indiji pod imenom “kalava”. Kalava je sveti hinduistički konac, koji se takođe zove i “mauli” na hindu jeziku. Nosi se u toku obavljanja hinduističkih rituala. Veže se od strane sveštenika na ruke hodočasnika koji prisustvuju obredu molitve. Kalava se veže na desnoj ruci muškarca i neudatih žena, a na levoj ruci udatih žena. Ponekad se crveni konac veže u čvorove nakon recitovanja mantri, koje pozivaju boga Bramana kako bi otklonio uroke i zlo od osobe koja ga nosi.

BUDITE JAKO OPREZNI Ako imate neke od ovih simptoma, možda ste pod crnom magijom!

U pitanju je paganski običaj koji samo promoviše paganstvo po sebi.

 

Samo par rituala kako da naterate voljenu osobu da vas nikada ne napusti, a možda da vas i oženi!

AUTOR: Stizumesjecanja.com/M.M. DATUM I VREME: 29.08.2019. 11:36 Ovo su najčešći magijski rituali kod nas, probajte, možda upali. Foto: Shutterstock, ilustracija Bela ljubavna magija: Sve su žene pomalo veštice. Pogotovo kad je u pitanju ljubav. Spremne su na sve samo da bi baš on bio njihov.

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi