horoskop, devojka, žena, sreća, ljubav, par
shutterstock.com
horoskop, devojka, žena, sreća, ljubav, par

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Neke osobe su"rođene" za brak, a neke shvataju da baš i nisu bračni tipovi (obično kad su već u braku), dok neki sa iznenađenjem otkrivaju da se u braku osećaju bolje nego što su verovali. Motivi zbog kojih ulazimo u brak mogu da budu različiti, kao i ono zbog čega opstajemo (ili ne) u braku. Oni kojima uspeva, koji cene bračnu zajednicu, dobro se u njoj osećaju i ostaju, najčešće su rođeni u znaku Bika, Vage, Raka i Riba, tumače astrolozi.

Bik
Kao i Vagama, Bikovima vlada Venera, planeta ljubavi i zajedništva. Bikovi su često patrijarhalni i imaju veoma tradicionalna shvatanja braka, ljubavi i posvećenosti. Kada stupaju u zajednicu – bilo da su se venčali u crkvi, ili zasnovali vanbračnu zajednicu (forma zajednica je nebitna, jer njihova patrijarhalnost nije formalna, nego suštinska), Bikovi očekuju da će u njoj ostati čitavog života. Njihov život se deli na pre braka i u braku i veoma su odani partneri. Ako pomisle da imaju razloga za ljubomoru, biće veoma ljuti i razočarani, ali nisu skloni nerazumnoj ljubomori, jer znaju da ljubav znači poverenje, razumevanje i toleranciju. Iz tog razloga, skloni su da partneru opraštaju, da se trude da mu olakšaju život i da se žrtvuju, ako je potrebno. Svim snagama će čuvati ono što smatraju svojim, jer imaju snažan osećaj pripadnosti. Ako odustanu od braka ili zajednice, to neće biti impulsivno, već će doći posle godina napora da odnos održe i poprave, nakon čega su uvideli da moraju da počnu život ispočetka. A kad donesu odluku, potpuno su sposobni da je sprovedu – oni ne gube veru u ljubav i tradicionalne vrednosti.

horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka

printscrn/youtube

Foto: printscrn/youtube

Vaga

Vagama je ljubav najvažnija u životu – uložiće sve i daće sve od sebe da je sačuvaju, a opstanak braka i potrebe bračnog partnera staviće ispred svojih sopstvenih potreba. Žrtvovaće se bez prigovaranja, bez drame i isticanja svojih zasluga, jer to je deo ljubavi, takav je sporazum i one to razumeju. Ako imaju sreće da nađu partnera koga iskreno vole, voleće ga celog života i nikada neće zažaliti zbog svog izbora, ali ako vreme prolazi, a ne nalaze kompatibilnog partnera, udružiće se sa nekim ko želi da bude sa njima i daće sve od sebe da ta veza uspe. Uveriće sebe da je to ljubav, držaće pažnju na partnerovim dobrim osobinama i ceniće ga zbog njegovih vrednosti, a svoja nezadovoljstva i neispunjene snove čuvaće duboko zakopane u svom srcu. Iako romantične, lepršave i idealistične, Vage umeju da budu surovo iskrene prema sebi – one ne lažu sebe, samo kada jednom odluče (a teško odlučuju), onda više ne menjaju mišljenje i stav i uporno guraju u smeru kojim su krenule. Naravno, bez drame i kukanja – niko im nije kriv ako su neispunjene, same su birale. Vage će ostati u lošem braku i nikome se neće žaliti zbog toga, a ako ipak dođe do razlaza, osećaće da je to njihov neuspeh – i vrlo brzo će nastojati da sa sledećim partnerom poprave prethodne greške.

Ribe
Nežne Ribe koje napola žive u svom sopstvenom svetu traže oslonac, pa im je partner neophodan da bi njihov svet imao “uzemljenje” i centar. Kad jednom zasnuju zajednicu, ne zanima ih niko drugi i potpuno su posvećene partneru. Ribe su veoma tolerantne i istovremeno imaju snažan osećaj pripadnosti, tako da su od svih znakova najsposobnije da partnerovu decu iz prethodnog braka vole i prihvataju kao svoju sopstvenu – ono što je važno njihovom partneru, jednako je važno i njima. Zbog svoje velikodušnosti i privrženosti, događa im se da u odnosu trpe i budu iskorišćavane, ali se zbog toga ne žale na sudbinu i opraštaju partneru baš sve. Ako se u odnos umeša treća osoba, neće praviti ljubomorne scene i zahtevati od partnera da im ukaže poštovanje koje zaslužuju, već će se tiho boriti da vrate partnera u svoj zagrljaj, da mu pokažu da su mu neophodne za sreću i životnu udobnost.

PROČITAJTE JOŠ: