Suhomesnati proizvodi
Shutterstock
Suhomesnati proizvodi
Suhomesnati proizvodi, Foto: Shutterstock

 

Nikako ne bi trebalo da jedete kobasice, salame, paštete, viršle i piletinu jer su ti proizvodi puni GMO soje, koja je biljni estrogen, a utiče na jajnike i testise, kao ni piletinu koja je puna hormona rasta, pa i estrogena. GMO soje ima u keksevima, čokoladama i drugim slatkišima. Zato je bitno da ishranu promenimo iz korena.


Ukoliko volimo meso, od velike važnosti je da znamo ko je i kako gajio te životinje. Pa makar i tražili seljaka koji drži životinje, i to je bolje nego da se oslanjamo na industrijski proizvedeno. To isto važi za jaja i piletinu. Sigurno, ako se potrudite, možete na pijacama da nađete bake koje prodaju meso i jaja.

 

Takođe, nemojte da jedete puno čokolade i drugih slatkiša jer se i u njima nalazi pretnja za naš reproduktivni sistem. Ako volite slatkiše, od brašna, jaja, kakaoa, smeđeg šećera i voća mogu da se naprave savršeni kolači. Povrće bi trebalo da nam bude na tanjirima što češče, a isto važi i za voće. I to je to! Ništa komplikovano, a ulažemo u budućnost, to jest sposobnost da postanemo roditelji.

 

Bolje varenje

Ukoliko imate loše varenje, organizam neće apsorbovati nutritijente iz hrane koju jedete i najzdraviji sastojci samo će protrčati kroz creva. Odvojte dovoljno vremena za obroke, opustite se, jedite polako i dugo žvaćite. Najbolje bi bilo da vam glavni i najobilniji obrok bude doručak, jer je sistem za varenje ujutru najfunkcionalniji, i da potom tokom dana smanjujete porcije.