Voz za Kosovsku Mitrovicu
Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Voz za Kosovsku Mitrovicu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Voz za Kosovsku Mitrovicu , Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Promotivna vožnja za železničku liniju Beograd - Kosovska Mitrovica biće organizovana sutra, sa polaskom voza sa Glavne železničke stanice Beograd.

Na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, "Srbija voz" a.d. ponovo će posle 1999. godine uspostaviti železničku liniju na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica.

Probna linija Beograd - Kosovska Mitrovica biće uspostavljena od 20. januara do 26. februara, nakon čega će biti odlučeno da li će postati redovna linija, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Vozovi će polaziti petkom u 10,40 časova iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8,30 časova.

Na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćajaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti prvog dana Srpske nove godine, najavio je ranije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Voz će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica, a reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

"Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM", rekao je Đurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

Komentari (8)

Mena

13.01.2017 12:12

Kome smeta umetnost, bilo gde, ko god da je radio. Zar i na to da gledamo neprimereno?, pa makar to bio i vas list. Bas sam iznenadjena vasim naslovom, obzirom da vas citam i smatram, u odnosu na druge novine, da ste realniji.

minotaur

13.01.2017 12:40

@Mena - pa pogledaj u cijem su vlasnistvu i sve ti odmah bude jasno .

milan

13.01.2017 13:18

ne kaze se za djabe;KOSOVO,SVETINJA.tako i treba samo napred naplaticemo mi nas bol i patnju koju smo imali sve ove godine.napred srbijo....siptari sisajte veslo i to ovo probuseno.pozdrav za redakciju

momazver

14.01.2017 08:07

Mene je brate sramota.Ovo je neuspešan kič...jer da je vrhunski ,bio bi umetnost...Kako su islikani WCei?Crkva je mogla ,kulturno,pravoslavno,duhovno da osvešta voz i to je to..ali OVAKO UNAKARADITI srpsko duhovno i crkveno nasledje je vrh-dna!

slavka

14.01.2017 12:15

Freske treba da krase zidove crkvi i manastira a ne voza. Pokretni kiceraj a železnica nam liči na najgori horor film. Vozovi nam liče na svinjce nema gde od prljavštine da sednes a kroz prozore se više i ne vidi. Kad ste toliko produhovljeni da jedan voz oslikavate freskama onda ove druge barem operite jer nisu oprani od drugog svetskog rata. Stvarno sramota.

Драгомир

14.01.2017 15:32

@slavka - славка,ел возове прљају железничари?Наравно ,не!Када воз дође са пута па се одгура на колосеке где се врши чишћење просто да се крстиш са обе руке КОЈЕ ЖИВОТИЊЕ СУ СЕ ВОЗИЛЕ?А истина је да и животиње знају за ред и где се врши нужда па ово моје поређење није баш адекватно.У иностранствима је висок степен културе?Ма није ваљда!Бато,казне су толике па кој воли нека изволи.Најдрастичније казне за прљање града су у Сингапуру.То је главни град Аустралије!

JadnaSlavka

18.01.2017 00:04

@slavka - Slavka lepo vidimo tvoja misljenja o pravoslavlju kada mislis da su nase najsvetije freske "Kiceraj", sram te bilo

vojvođanin

14.01.2017 17:20

Đuriću...PROSTAČINO SRBIJANSKA. Da li sI ti UOPŠTE NORMALAN. Napravili putujući cirkus. Želim vam da stignete u KM, ali u koje vreme..... će da vidimo????????