Zdrava čokoladna torta
Sastojci za koru:
- 1 šolja indijskih oraha
- 1/2 šolje suvog grožđa
- kašika meda
- 1/4 šolje rastopljenog kokosovog maslaca
- kašika soka od limuna
- prstohvat morske soli
Sastojci za fil:
- 3 veća avokada
- šolja sirupa od agave
- 2 kašike vanilije
- kašičica cimeta
- šolja kokosovog maslaca
- 6 kašika kakaoa u prahu
Sastojci za preliv:
- šolja indijskih oraha
- 1/2 šolje vode
- 2 kašike agave
- 3 kašike kokosovog maslaca
- kašika vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Sve sastojke za koru stavite u blender ili seckalicu i miksujte dok smesa ne postane jednolična. Smesu zatim rasporedite po kalupu za tortu i pritisnite rukama. Sastojke za fil blendirajte dok ne dobijete čvrst krem od čokolade, pa ga rasporedite preko kore. Sastojke za preliv takođe miksujte u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite je po čokoladnom filu i stavite tortu u frižider da se dobro stegne.
Komentari (1)
zora
11.11.2016 16:19
Mozda je i napravim ako mi objasnite zasto je zdrava.