Tikvica grickalica
mladostimoja.com
Tikvica grickalica

mladostimoja.com

Tikvica grickalica, Foto: mladostimoja.com

Sastojci:

2 mlade tikvice
2 jaja
prezle
brašno
majčina dušica
origano
biber mleveni
4 čena belog luka izdrobljenog
maslinovo ulje
parmezan
aleva paprika

Priprema:

Tikvice ne morate ljuštiti ako su mlade, već ih samo isecite na štapiće debljine jedan do dva centimetra, posolite, izmešajte i ostavite 20 minuta da odstoje, a zatim dobro ocedite vodu. Začine sve dobro iseckati, a beli luk izgnječiti. U sud sipati maslinovo ulje, majčinu dušicu, origano, mleveni biber, beli luk, i jednu kašičicu aleve paprike, dobro izmešati i preliti oceđene tikvice. Svaki prutić tikvica provući kroz brašno, ulupana jaja i prezle. Tepsiju obložiti pek papirom, malo je četkicom namazati uljem, pa ređati štapiće u pleh. Odozgo narendati parmezanom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, da porumene. Može se servirati uz pavlaku, sir ili šta već želite. Uživajte i grickajte!

Tagovi

Komentari (2)

Bana

11.08.2017 13:06

Draga redakcijo dobar vam dan!!Evo jos jednog divnog recepta iz Bakine kuhinje, brzo,jednostano i ukusno!!Nema stajanja kraj sporeta i preterane masnoce od przenja,vec stavis u rernu i zavrsen posao!!Ma to nema nigde, samo kid nase bajke!!Prijatno vam bilo i leti vam topli pozdrav iz Bakine kuhinje od Bane!!

Bubi bembic

11.08.2017 17:40

Poštovani, hvala Vam za još jedan sjajan recept iz Bakine kuhinje! Vrlo lijepe i zdrave grickalice. Napravila Baka opet nešto fino,grickalice od tikvica, zaista divno,bilo da se jedu uz neki umak ili same One su zaista sjajne...lijep Pozdrav!