Riblja čorba
Shutterstock
Riblja čorba

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sastojci:

glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, mlevena paprika, so, nekoliko zrna bibera, celerov i peršunov list, mirođija.

Pročitajte još:

Priprema:

Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.

U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.

Posoliti, pobiberiti, a malo mlevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu. Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.