Paradajz čorba sa mesnim knedlama

Alo! | Saveti 2015-12-05 23:10:59 2015-12-05 23:10:59

Paradajz čorba može fino da vas ugreje tokom hladnijih dana. Ovoga puta zaboravite na standardne knedle već napravite knedlice od mesa. Ovo je obrok u kome podjednako uživaju i odrasli i deca.

Profimedia.rs

18+
Klikni da vidiš sliku

Potrebno je:

Za knedle
 - 150 g mlevenog mesa
 - tost
 - pola glavice crnog luka
 - čen belog luka
 - so, biber

Za čorbu
 - glavica crnog luka
 - 3 supene kašike pirea od paradajza
 - kašičica mlevene paprike
 - konzerva pelata
 - 2 supene kašike ulja
 - kocka za supu, so, peršun

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk. Tostu odstranite koricu i isecite ga na sitne kockice. Izmešajte tost sa mesom. Ako je potrebno, dodajte malo prezli. Ugrejte rernu na 200 stepeni, na pleh stavite peki papir. Formirajte knedlice i stavite da se peku u rerni 10 minuta. Ostavite da se prohlade. U sud stavite ulje i dodajte seckani crni luk. Kada se prodinsta, dodajte mlevenu paprika, pire od paradajza i sve propržite. Prženjem se ubija kiselost paradajza. Izmrvite kocku za supu, promešajte i nalijte sa 1,2 litra tople vode. Prokuvajte i štapnim mikserom ispasirajte. Sipajte prohlađene mesne knedlice i kratko prokuvajte. Dodajte soli po ukusu. Čorbu ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna. Uz prepečeni hleb čorba može biti kompletan obrok.

Expand player
Pogledajte više