Ovo je omiljeni kolač Jelene Đoković, a pravi se bez brašna, jaja i mleka

Lepa&Srećna | Saveti 2018-07-07 21:24:24 2018-07-07 21:24:24

Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sada je sa celim svetom podelila jedan slatkiš koji obožava!

Alo!/Masanori Jošida

Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.

Supruga Novaka Đokovića oduševljena je kolačom, a recept je više nego jednostavan.

Sastojci:

- 200 g kakao putera
- 2 kašike kokosovog ulja
- 150 g kakao praha
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
- prstohvat soli

 

Just an idea....? great recipe! #happysunday

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Oct 9, 2016 at 8:21am PDT

Sastojci za sloj od bele čokolade:

- 100 g kakao putera
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina

Priprema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.

Expand player
Pogledajte više