Pomfrit
Shutterstock
Pomfrit

Shutterstock

Pomfrit, Foto: Shutterstock

Volite li pomfrit? Uvereni smo da je odgovor potvrdan. Za picu bolje i da ne pitamo, jer ko još ne voli picu? A šta kažete na mogućnost pravljenja pice od pomfrita? Moguće je i milioni su oduševljeni ovim receptom!

Potrebno je:

1 kg krompira

100 g parmezana

300 g narendane mocarele

300 g provolone sira

Konzerva sosa od paradajza

Šaka pikantne kobasice, isečena na kolutove

1 kašičica origana

So i biber

Postupak:

Rernu zagrejte na 200 stepeni pa pomfrit naređajte u pleh i pecite 15 minuta.

Odvojite 200gr pomfrita i ostatak naređajte u tiganj ili neku okruglu posudu koja može u rernu. Stisnite krompir čašom pa odozgo stavite parmezan i origano. Pecite 20 minuta, onda izvadite iz rerne i stavite provolone sir i sos od paradajza, a onda preko narendajte 100gr mocarele. Na to naređajte ostatak pomfrita pa opet slojeve - provolone sir, paradajz, 200gr mocarele. Na vrh pice stavite kobasicu.

Pecite na 190 stepeni nekih pola sata, ili dok ne poprimi zlatnu boju. Kada je gotovo, ostavite da se prohladi nekih desetak minuta i spremno je za posluživanje.

Komentari (3)

majra

30.07.2018 11:06

Takoreçi, pizza pomije!

dejo

30.07.2018 15:45

@majra - tacno tako , pitam se samo ko im daje i uvaljuje ovakve brljotine kao recepte??? bar u Srbiji svaka zena, mislim na prave zene, ima najmanje sto recepata , pa zadjite ako nista drugo po kucama i trazite svaka ce vam zena napisati detaljno normalan recept i uz to jestiv

dejo

30.07.2018 15:45

@majra - tacno tako , pitam se samo ko im daje i uvaljuje ovakve brljotine kao recepte??? bar u Srbiji svaka zena, mislim na prave zene, ima najmanje sto recepata , pa zadjite ako nista drugo po kucama i trazite svaka ce vam zena napisati detaljno normalan recept i uz to jestiv