Naučite da pravite glazuru za "staklene" kolače i torte poput pravog majstora!

Alo.rs/Ženski magazin | Saveti 2018-06-28 15:35:18 2018-06-28 15:35:18

Kako da napravite ukusne poslastice koje oduzimaju dah svojim izgledom....

Screenshoot Youtube

Ovi dezerti sa sjajem, koji naprosto očaravaju i u kojim možete da se ogledate izgledaju kao da su napravljeni samo za prezentaciju u izlogu, ali zašto ne biste naučili da pravite jedno takvo čudo u svojoj kuhinji, za svoju porodicu?

Olga je ruski poslastičar koji pravi ove slatke dezerte i poznatija je pod imenom na Instagramu "olganoskovaa", na kojem postavlja slike svojih remek dela. Među slikama se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnoge druge poslastice i možemo reći da njihov izgled predstavlja najlepše napravljene poslastice na svetu. U jednu ruku ćete poželeti da pojedete sve te slatkiše, dok ćete u drugom biti ljuti na sebe jer ne znate da ih napravite. E pa, došlo je vreme da i vi naučite da pravite ove savršene kolače, saznajte kako!

Sastojci:

- 20g želatina
- 120ml vode
- 300g glukoze
- 300g šećera
- 150ml vode
- 200g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300g čokolade (bele, crne, ,mlečne ili kombinovane)
- boja za hranu

Priprema:

1. Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste

2. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu

3. Sklonite smesu sa ringle, pa dodajte želatin

4. Dodajte kondenzovano mleko

5. Prelijte preko čokolade i putera da biste se rešili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni).

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte. Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu.

Expand player
Pogledajte više