Puding
Screenshoot Youtube
Puding

Screenshoot Youtube

Puding, Foto: Screenshoot Youtube

Za koru:

4 jajeta

160 g šećera

1 kesica vanilin šećera

1 dl ulja

1,5 dl mleka

230 g brašna

1 kesica praška za pecivo

3 kašike kakaa

Za fil:

750 ml mleka

9 kašika šećera

2 kašike gustina

2 kesice pudinga od jagode (ili drugog ukusa, po želji)

170 g margarina

I još:

200 g šlaga

150 ml mleka

po želji voće ili rendana čokolada za ukrašavanje

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati ulje i mleko, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Sipati u podmazan pleh obložen pek papirom i peći 20-ak minuta na 180 stepeni.

Ohlađenu koru izdubiti kašičicom, pa izdubljene loptice izmrviti.

600 ml mleka staviti da provri sa šećerom. U ostatak mleka razmutiti puding i gustin, pa ukuvati u provrelo mleko dok se ne zgusne. U vruć fil dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Fil preliti preko kore.

Posuti izdubljenim mrvicama i premazati šlagom. Po želji ukrasiti svežim voćem ili rendanom čokoladom.