Kako se pravi najbolji kolač sa višnjama

Bakina kuhinja | Saveti 2018-02-09 21:37:54 2018-02-09 21:37:54

Sočan i osvežavajući kolač sa višnjama kojem je tako teško odoleti.

Bakina kuhinja

Ovaj kolač je vrlo jednostavan za pripremu, a kiselost višanja savršeno se slaže sa sočnim i slatkim biskvitom od jogurta.

Potrebno je:

4 jaja
100 g šećera
250 g višanja
200 ml jogurta
100 g brašna
100 g griza
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prah šećer za posipanje

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve izmešati. Smesu sipati u podmazani pleh i odozgo rasporediti višnje. Peći na 200 stepeni Celzijusa, 15 minuta, pa smanjiti na 180 i peći ukupno oko 40 minuta.

Kolač posuti šećerom u prahu.

Expand player
Pogledajte više