Đuveč na bakin način

Tanjug | Saveti 2018-04-13 02:28:54 2018-04-13 02:28:54

Ovo je najukusniji đuveč na svetu, to samo bake znaju skuvati, jer za ovo jelo je zaista potrebno iskustvo i dugogodišnje kuvanje.

Bakina kuhinja

Spoj svih vrsta povrća uz dodatak nekog mesa i začina, daje ovom đuveču savršen ukus, pa najveći gurmani neće moći da nađu zamerke. 

Potrebno je:

600 g svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
100 g graška
100 g boranije
200 g karfiola
100 g brokolija
100 g šargarepe
2 paradajza
100 g tikvica
malo aleve paprike
lovorov list
100 g pirinča
začin, ulje, biber

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati seckanu zelenu papriku , zatim na kocke seceno meso i sve dinstati sa malo vode.

Dodati sve povrće na kocke sečeno pa još prodinstati. Na kraju staviti opran pirinač, začin i alevu papriku preliti vodom da ogrezne, poklopiti da voda ispari.

Prebaciti u đuveč, pa staviti u rernu da se zapeče oko 30 min. da lepo porumeni.

 

Expand player
Pogledajte više