ČORBADŽIJSKI GULAŠ SA PEČURKAMA: Brzo jelo koje će obožavati svaka domaćica!

bonapeti.rs/ M. I. | Saveti 2018-09-11 16:39:22 2018-09-11 16:39:22

Ukoliko volite da jedete domaću hranu, jedan od najukusnijih obroka je upravo ovo jelo od svinjskog mesa i ukusnih dodataka.

promo

 Ovo je savršeno jelo na kašiku.

PROČITAJTE JOŠ:

 Sastojci:

500 g svinjetine

malo ulja

1 crni luk

1 zelena paprika

300 g šampinjona

4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe)

1 šolja soka od paradajza

3 kisela krastavčića

50 ml belog vina

100 g sira

4 jajeta

malo soli

1 kašičica mlevene paprike

malo svežeg peršuna

Priprema:

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

 

 

 

Expand player
Pogledajte više