Ceo život pogrešno spremamo krompir pire!

Alo.rs/Domaći kuvar | Saveti 2017-10-11 12:40:41 2017-10-11 12:40:41

Svi se slažemo sa tim da nema lakšeg jela za pripremu od pirea, a uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim.

Profimedia

Svi pripremamo pire tako što skuvamo krompir u vodi, procedimo ga i dodamo puter, mleko, sir pa onda sve sjedinimo.

Upravo tako napravimo grešku, pa jedemo bezukusni pire.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus i kada ga skuvamo i procedimo, sa vodom bacimo i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru.

Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

Expand player
Pogledajte više