Zauvek se rešite buđi u kupatilu!

alo.rs | Saveti 2016-09-09 00:09:07 2016-09-09 00:09:07

Koliko god da čistite kupatilo od ružnih crnih tačkica, nije lako rešiti se buđi, osim ukoliko ne probate ovaj super recept.

Profimedia

Fuge, ćoškovi kade, delovi oko činije za sapun, zavesa za kupanje... Da, to su delovi kupatila koje redovno ribamo do iznemoglosti da bismo uklonili crne tačkice - tačnije buđ. Ne, niste štrokavi, ali vlažan prostor pogoduje razvoju gljivica, te ih ima i u vašem kupatilu.

Prvo što vam savetujemo jeste da redovno provetravate kupatilo, kako ne bi u njemu bilo previše vlage. Ukoliko nemate prozor, onda bar, ukoliko ste u mogućnosti, ostavite odškrinuta vrata dok se kupate, kako bi para izlazila napolje. Ipak, koliko god se truditi da "isušite" kupatilo, buđ će se stvarati, a odličan saveznik u borbi sa crnim tačkama biće vam ulje čajevca. Bočica ovog ulja košta oko 500 dinara, a kada 10ml pomešate sa pola litre vode, nastaje magija.

Mix ulja i vode ubacite u plastičnu bocu sa raspršivačem, a potom poprskajte sve kritične delove kupatila i pustite da "odstoji" pola sata. Nakon toga izribajte sunđerom i toplom vodom i buđ će nestati.

Expand player
Pogledajte više