PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Mekane i sočne, pravićete stalno.

pancerote
Shutterstock

Potrebno je

  • 40gr svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 250 ml toplog mleka
  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja + 2 kašike
  • 2 kašičice soli
  • 600 g brašna + po potrebi da se umesi glatko testo

Nadev:

  • 200 g šunkarice
  • kečap, pavlaka, origano

Priprema:
U toplo mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi. U posudu uspite 600 g brašna, istresite mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešajte kašikom. Dodajte so pa opet izmešajte, pa dodajte malo brašna i zamesite testo. Testo oblikujte u loptu pa premažite sa 2 kašike ulja i ostavite 30 minuta da odstoji. Kad je testo nakislo i odstajalo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na tri dela. Razvucite prvi deo pa isecite ivice i isecite u kvadrate. Svaki kvadrat napunite nadevom pa preklopite. Ivice zatvorite, pa pritisnite viljuškom. Od ove mere dobićete  20 pancerota. Ostavite 10-15 minuta da odmori. Uspite u šerpu 500 ml ulja pa kad se dobro zagreje stavite pancerote da se prže, sa obe strane. Pečene pancerote slažite na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužite tople.

 

Komentari (0)

Loading