Glavna
Schutterstock
Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Trendovi šezdesetih prepliću sa šik estetikom veselih sedamdesetih, a sve je upakovano u stil tipičan za 21. vek koji podrazumeva sve popularniju održivost i neizbežnu reciklažu, naročito ako ste se sami pozabavili time da oživite stari komad nameštaja.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Svi segmenti enterijera, od zidova, preko kreveta do tepiha, čak i bele tehnike sada treba da budu u rustičnim bojama. Filozofija u dizajnu enterijera sedamdesetih godina primenjuje se od hipi tonova, kao što su zlatna i bronzana, do nijanse crvene poput cigle do rđe, uz neizbežne upadljive šare, geometrijske oblike i retro modele detalja. Sve ovo opet postaje deo enterijera, ali s modernom interpretacijom.

Velike površine pod drvetom

Prva pomisao na sedamdesete su lamperije i drvene daske na zidovima i plafonima. Ukoliko vam je ovo ipak previše drveta, prelažemo vam da obložite daskama samo jedan zid. Ponovo su popularni paravani koji su korisni ne samo da sakrijete nered od nepoželjnih pogleda već i da imate montažni pregradni zid a on je često potreban ako vam treba malo osame. Uz adekvatno osvetljenje dodaće dozu misterije ambijentu.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Kutak za trenutak

Geometrijski oblici koji su štampani u velikom formatu i postavljeni na zid i futurističke bele stolice savršeno se uklapaju sa modernim detaljima poput tepiha od kože i crnog i belog portreta psa. Eksplozija jarkih boja je takođe detalj koji podseća na prošlost.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Rustični tonovi

Tonovi zemlje ponovo se javljaju u uređenju enterijera bez obzira na to da li je reč o zidovima od plute, modernom nameštaju neobičnog oblika ili podnim ukrasima. Rustična braon je bila veoma popularna sedamdestih. Iako nije bila svetla, davala je mekanu i prigušenu atmosferu. Ako vam se braon zid u spavaćoj sobi čini previše tamnim, možete se poigrai toplim nijansama crvene ili boje senfa. Drveni bife ili sto od panja koji ste napravili u svojoj radionici uz crne i zlatne detalje daće notu posebnosti.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Kratak izlet u pop art

Iako će ambijentom preovladavati jedna boja, možete je istaći upadljivim detaljima u pop art maniru poput jarkožutog frižidera, tipičnog crno-belog paterna na podu ili pak uzglavlja za krevet s omiljenim strip junacima. Umesto paterna na zidu možete okačiti stare mini-ploče od vinila. 

PROČITAJTE JOŠ: