Automobil tabla par devojka decko
Printscreen
Automobil tabla par devojka decko

Printscreen

Automobil tabla par devojka decko, Foto: Printscreen

Obuća pogodna za vožnju

Patike

Patike za tenis ili za trčanje dobre su za vožnju zbog toga što su adekvatno pričvršćene za vaše stopalo i zato što imaju ravan i mekan đon koji vam omogućava da lepo osetite papučicu i da steknete utisak koliko jako ste je pritisnuli. Nostite rezervne patike za svaki slučaj.

Obuća za vožnju

Ova obuća prvenstveno je napravljena za vozače sportskih automobila. To su zapravo mokasine sa gumenim đonovima i u njima vozač ima bolji osećaj dok pritiska papučicu.

Obuća koju ne treba da nosite kada vozite

Japanke i papuče

Postoji situacija u kojoj se vozač može kazniti za vožnju u papučama, ali je za to neophodno da, ne daj Bože, izazove saobraćajnu nezgodu, zato što mu je papuča, na primer, zapela za komandu gasa, imaće problem. Sigurno će odgovarati.

Obuća koja može da spadne u toku vožnje nije dobra, jer može da se desi da se zaglavi između papučica, pa da zbog toga izgubite kontrolu nad vozilom.

Kućne papuče

Ova obuća napravljena je da bismo se u njoj osećali udobno dok smo kod kuće i nije dobra za vožnju. Kako kućne papuče nisu pričvršćene za nogu sa svih strana, takođe mogu da spadnu, a pošto im je đon previše mekan, nemamo dobar osećaj prilikom pritiskanja papučica, pa može da se desi da ih pritisnemo manje nego što treba.

Cipele sa štiklom

Cipele sa štiklom mogu da otežaju prebacivanje noge sa gasa na kočnicu i da zapnu za pod automobila, a osim toga, kao i papuče, mogu da spadnu, pa da se zaglave između papučica i onemoguće vas u kočenju ili davanju gasa, što je ozbiljan problem, naročito ako ste na prometnom mestu, gde možete da ugrozite i druge vozače jer ste izgubili kontrolu nad komandama.

Cipele

Ni obične cipele, sa debelim đonom, nisu dobre za vožnju, jer u njima nemate osećaj prilikom pritiskanja papučica. Osim toga, njihov đon je često klizav, zbog čega noga može i da vam sleti u nezgodnom trenutku sa gasa ili kočnice.

Čizme

Što su čizme veće, to su nezgodnije za važnju, jer mogu da zapnu za nešto, a ni u njima nemate dobar osećaj u stopalima, pa ne možete da odredite koliko jako pritiskate papučicu.

Nikako bosi

Osim toga, ne treba da vozite ni bosi, jer golim nogama ne možete dovoljno jako da pritisnete kočnicu, a stopala mogu i da vam se oznoje i skliznu sa papučica.

Komentari (1)

MMS Car

25.02.2020 11:34

Trebalo bi kaznjavati vozace koji voze auto bez obuce.