STRAŠNE VESTI ZA MNOGE VOZAČE Uvode se novi detektori na putu! Neće smeti kap alkohola da se popije, teško onima koji imaju ovakva kola!

Još jedan način kako bi se vozači podstakli na mirnu vožnju i izbegavanje alkohola.

Automobili
Automobili, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Kineski tehnološki div "Huavej" razvio je detektor besa na putu

* Taj sistem prepoznaje i meri stres kod vozača, saopštili su iz kompanije

* Sistem će biti integrisan u vozila opremljena novom 5G tehnologijom

Opremljen je termalnim kamerama pomoću kojih prati nivo krvnog pritiska, kamerom koja prati pokrete vozačevih ruku i mikrofonom koji beleži ton glasa vozača.

Uz fiziološke reakcije na stres koje hvataju termalne kamere, sistem prepoznaje i različite gestove koje koriste ljudi pod stresom, kao i promene u tonu glasa pa čak i u korišćenju određenih izraza.

 

Na primer, u slučaju da vozač gestikulira šakom ili srednjim prstom, automobil će automatski usporiti, a isto će se dogoditi ako se vozač koristi psovkama, pretnjama, uvredama ili počne da udara po unutrašnjosti vozila.

Vozač, kola, automobil, saobraćaj
Vozač, kola, automobil, saobraćaj, Foto: Shutterstock, ilustracija

Razvoj ovog sistema, tvrde u kompaniji, odgovor je kompanije na sve izraženiju tržišnu tendenciju globalnih proizvođača automobila za primenom raznih senzora u vozila kojim bi se vozači podstakli na mirnu vožnju i izbegavanje alkohola u potpunosti.

- To bi značajno smanjilo broj nesreća u saobraćaju i rezultiralo nižom stopom smrtnosti u saobraćajnim nesrećama - saopštila je kineska kompanija.

Izašao iz kancelarije i krenuo prema predsedniku Vučiću, a onda je usledio neočekivan potez - Nećemo im dozvoliti!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 07:46 Oni su se srdačno pozdravili Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Bonus video

Pukla cev kod "OŠ Starina Novak"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi