ZBOG OVOGA NAJVEĆI BROJ POLAZNIKA PADA NA VOZAČKOM ISPITU Ukoliko ne naučite odgovor, preti vam velika opasnost! (FOTO)

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži “Tviter”

Miloš Veliki auto-put
Miloš Veliki auto-put, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

 

* Da li znak stop ima "jaču zabranu" u odnosu na obrnuti trougao?

* Ovo je pitanje zbog kog mnogi padaju na teorijskom delu vozačkog ispita

* Još je veći problem to što zbog te iste "nedoumice" na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povređenima

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži "Tviter". Jedan od tviteraša postavio je sliku raskrnice na kojoj iz tri pravca dolazi tri vozila od kojih jedno ima znak stop, a jedno "obrnuti trougao". Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

- Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu: Na ovom padaju i najbolji - napisao je jedan tviteraš.

Ako vas uhvate i vide da nemate zimske gume, ovaj put, narodski rečeno: Nagrabusili ste!

AUTOR: Alo/B92/V.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 18:14 - 14.10.2019. 20:35 Pazite šta radite! Zimske gume, Foto: shutterstock * Zimske gume su zakonska obaveza već duži niz godina * Kako se približava 1.

Najbrži, bolje reći najbrzopletiji je bio korisnik "Tvitera" pod imenom "Dramadjo", pošto je dao pogrešan odgovor.

PROBAO DA PRETRČI ULICU! Udar kola je dečaka odbacio nekoliko metara u vazduh, ali je ono što je uradio kada je pao ostavilo sve bez reči (VIDEO)

- Pobogu, pa gledajte znake na raskrsnici! Plavom je "STOP" - on ide zadnji! Žutom je "ukrštanje sa putem sa pravom prvenstva" - mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva - ide prvi. Tačka. - samouvereno je napisao.

Dilemu je razrešio Damir Okanović upozoravajućom porukom.

DOSTA JE BILO PREVARA, ZA OVO VAM NE TREBA NIKAKAV ALAT! Prodavci automobila mogu da skinu 200 hiljada kilometara kao od šale! Jednostavan trik će vam otkriti da li je kilometraža korigovana!

- Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka "stop" i "obrnuti trougao". Ne postoji pravilo da "stop" ima "jaču zabranu" u odnosu na "obrnuti trougao" pa zato vozači što imaju "stop" prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda - podvukao je Okanović na Tviteru.

RUSKI RULET NA MAGISTRALNOM PUTU Vozač izvodio vratolomije u najoštrijoj krivini, a onda je usledila borba za goli život! (VIDEO)

Da li pritiskate kvačilo kad startujete motor?

Neki vozači pritisnu papučicu kvačila kada "pale" auto, drugi ne. Jedni samo rade onako kako su naučeni, drugi imaju konkretna objašnjenja kako se pritiskanjem ili nepritiskanjem kvačila čuvaju određeni delovi, a tu je i bezbednost... Odgovor na pitanje ko je u pravu potražio je sajt Polovni automobili.

Dakle, tačan odgovor je sledeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najpre, crveni automobil, pa plavi koji ide pravo, a tek onda žuto vozilo koje skreće levo.

SNIMLJEN PAR U KOLIMA, BAŠ SU HRABRI! Na autoputu vozili 100 na sat i radili nezamislivo! Čovek ih snimao i nije mogao da veruje! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Protest građana Šapca protiv Nebojše Zelenovića

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi