BMW povlači 26.700 vozila, ovo je spisak modela, a neispravni delovi u njima mogu da izazovu požar

BMW nema sreće s proizvodnjom "plug-in" hibrida.

BMW 320D
Foto: printscreen

Ne tako davno, sredinom avgusta, BMW je morao da zaustavi isporuku oko 4.500 automobila zbog loših spojeva na varovima koji su mogli da izazovu požar, a sada imaju nove probleme.

Moraju da povuku 27.600 automobila zbog toga što su baterije u "plug in" vozilima neispravne, tačnije radi se o procesu baterijskih ćelija čije neispravnosti mogu da dovedu do požara ili veće katastrofe kada su u potpunosti napunjene.

BMW trenutno baterije nabavlja od dva dobavljača, kompanija CATL i Samsung SDI, a kako pišu brojni mediji, nisu oba dobavljača problem jer i dalje ima veliki kontigent vozila koja nemaju nikakvih problema.

Samo u Nemačkoj, više od 1.800 vlasnika će morati svoje ljubimce da odveze na popravku. BMW će takođe izvršiti korektivne intervencije na 3.500 vozila koja nisu još uvek isporučena kupcima.

Što se tiče modela koji poseduju sporne baterije, tu je PHEV verzija serije 3, serije 3 Touring, X1, X2, X3, X5, serije 2 Active Tourer, serije 5, serije 5 Touring, serije 7 i Mini Conutrymana, u opozvane modele se sada ubraja i i8.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi