Evo sa kim provodi vreme Olivera Balašević
Foto: Alo/Printscreen

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je pre tri godine na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu od posledica koronavirusa.

Danas se navršava tačno tri godine od njegove smrti. Pored stihova i nota, iza sebe je ostavio suprugu Oliveru i troje dece koji se trude da sećanje na čuvenog Đoleta nikada ne izbledi.

Poslednje dane proveo je uz svoju veliku ljubav, suprugu Oliveru koju je ludo voleo. Noj je posvetio neke od najlepših pesama. Olja je jednom prilikom opisala njihov poslednji susret i tada istakla da ništa nije ukazivalo na kraj.

- Obilazeći oko zgrade, naišla sam na jednu poznanicu i pitala sam je zna li otprilike gde je njegova soba i gde je njegov prozor. Rekla mi je da je u prizemlju i odvela me iza. Naravno da smo se videli. Samo mi je pružio ruku i pozdravio me na identičan način, kao da ništa tu nema fatalno. Da nema rastanka. I tako je to naša priča s prozorom. Smatram da je zauvek ostavio jedan prozor preko kojeg komuniciramo i danas. Ja sam mu mahala i pokazivala da bude jak i čvrst. Pozivala ga, kao što je on mene zvao da izađem iz studenskog doma. Za njega bi to sigurno bila neka nova pesma kojom bi rasplakao prvo mene, pa onda i generacije i generacije - ispričala je  Olivera tokom u jednoj televizijskoj emisiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading