PRUŽIO JE RUKU KAO DA NEMA RASTANKA Tri godine od smrti Đorđa Balaševića, udovica opisala poslednji susret sa njim!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Legendarni umetnik Đorđe Balašević preminuo je pre tri godine, nakon što je izgubio bitku sa korona virusom. 

Njegova iznenadna smrt potresla je brojne ljude u regionu, koji su se danima opraštali od njega. 

Poslednje dane proveo je na infektivnoj klinici, a njegova supruga Olivera je u jednom intervjuu otkrila kako je protekao njihov poslednji susret.

- Nažalost kada je bio primljen u bolnicu infektivno odeljenje, nama nije bio dozvoljen pristup. Onda sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je da li ona otprilike zna gde je njegova soba u kojoj leži. Zanimalo me je gde je prozor te njegove sobe. Ona mi je rekla da zna, da je Đoletova soba u prizmelju i da će me odvesti tamo. Odvela me je iza zgrade - ispričala je Olivera Balašević, gostijući u emisiji "Agape" i dodala:

- Tada smo se videli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na identičan način kao da nema rastanka, kao da nema ničega što bi me plašilo. Tu sam. Ja sam mu mahala i pokazivala da bude jak, da bude čvrst, i pozivala ga kao što je on mene zvao da izađem iz Studenjaka. Verujem da je ostao jedan prozor preko koga komuniciramo i dan danas.

Porodica je donela odluku da ne održi jednogodišnji pomen, o čemu je njegove fanove obavestila Jelena Beba Balašević.

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... - napisala je Beba na svom Fejsbuk profilu i dodala:

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading