Vojno oružje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Zaista, nastala je situacija da nema dovoljno granata i sredstava za uništavanje neprijatelja. Što se tiče snabdevanja municijom, ovo pitanje se postavlja svaki put u štabu glavnokomandujućeg. (Vladimir Zelenski) je skretao pažnju na nedovoljan rad u ovom pitanju - izjavio je Danilov za ukrajinsku televiziju "24 kanal". 

Blumberg je, podsetimo, ranije preneo i da je ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov pisao kolegama iz EU, žaleći se na kritičan deficit municije u Oružanim snagama Ukrajine. Naveo je da ruske trupe dnevno koriste tri puta više municije nego ukrajinske. 

Slično je pisao i "Njujork tajms", koji je preneo da su na nekim delovima fronta ruske snage u stanju da ispale i do pet puta više granata od ukrajinskih Oružanih snaga. Tu informaciju list je dobio od ukrajinskih jedinica.
O lošem stanju u ukrajinskoj vojsci redovno govori i Rusija. 

Tokom jednog od poslednjih sastanaka Ministarstva odbrane Rusije, Šojgu je izneo podatke da je samo tokom januara ove godine ubijeno ili ranjeno oko 23.000 ukrajinskih vojnika. Za isti period uništeno je i više od 3.000 jedinica naoružanja, među kojima su nemački tenkovi "leopard", američka oklopna vozila "bredli", lanseri sistema "patriot" i HIMARS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading