Jutro posle terorističkog napada u Moksvi
Foto: AP/Foto:AP

U kratkim crtama

  • Ni predsednik Rusije Vladimir Putin niti bilo ko od predstavnika njegove vlade nisu odgovorili na tvrdnje verske terorističke grupe Islamska država da su odgovorni za napad na pop koncert u predgrađu Moskve u petak uveče.
  • Nekoliko bezbednosnih analitičara je reklo da je preuzimanje odgovornosti Islamske države za masakr ruskih posetilaca koncerta uverljivo i da se uklapa u obrazac ranijih pljačkaških napada islamističkih militanata.
  • Američki državni sekretar Antoni Blinken, koji se trenutno nalazi na Bliskom istoku, izdao je u subotu popodne saopštenje da SAD osuđuju „terorizam u svim njegovim oblicima i da su solidarni sa narodom Rusije u žalovanju zbog gubitka života od ovog užasnog događaj.” On je napad nazvao "gnusnim zločinom".
  • Džihadistička grupa Islamska država (IS) saopštila je u subotu da su četvorica njenih militanata izvela napad na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve, za koji su ruske vlasti, prema rečima ruskih vlasti, ubile najmanje 133 osobe i upotrebile zapaljive bombe među oružjem.
  • Četvorica osumnjičenih naoružanih napadača uhapšenih nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, saopštilo je rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.
  • Američki obaveštajci su samo ovog meseca prikupili informacije da ISPK, ogranak Islamske države sa sedištem u Avganistanu, traži od Rusije teroristički napad, piše Njujork tajms.

22:12 - Britanski mediji: Rusi odsekli uho teroristi

U nepotvrđenim informacijama od strane ruskih medija, birtanski mediji preneli su vest i snimak navodnog mučenja jednog od zaroblenih terorista.

21:15 - Hitno se oglasio guverner Moskovske oblasti

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov saopštio je da je završena akcija spasavanja u tržnom centru "Krokus siti" u kojem se u petak dogodio teroristički napad.

"Akcija spasavanja na mestu tragedije je završena. Potraga je i dalje u toku", napisao je Vorobjov na Telegramu.

20:55 - SAD osuđuju teroristički napad u Moskvi, ISIS zajednički neprijatelj

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države osuđuju teroristički napad u Moskvi i dodala da je Islamska država zajednički neprijatelj koji mora da bude poražen.

"Sjedinjene Države najoštrije osuđuju gnusni teroristički napad u Moskvi. Izražavamo najdublje saučešće onima koji su izgubili najmilije i onima koji su povređeni ili pogođeni ovim nesavesnim napadima na nedužne civile. ISIS je zajednički teroristički neprijatelj koji svuda mora biti poražen", navela je Žan Pjer u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće.

20:18 - Zelenski o napadu u Moskvi

Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski se oglasio nakon napada u Moskvi.

Zelenski

Alo!ilustracija/M.LJ.

 

"Ono što se juče desilo u Moskvi, očigledno, i Putin i ostali ološ samo pokušavaju da okrive nekog drugog. Uvek imaju iste metode. To se već dogodilo. I bilo je kuća u vazduhu, pucnjave i eksplozija. I uvek okrivljuju druge", rekao je predsednik Ukrajine.

19:44 - Snimak ispitivanja teroriste

Na ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak ispitivanja jednog od uhapšenih, koji je osumnjičen za teroristički napad u Moskvi.

19:20 - Namerno pregazili dete od 8 godina

Teroristi su automobilom pregazili osmogodišnjeg dečaka kada su bežali iz „Krokus siti hola“ u blizini Moskve.

Igor, otac povređenog deteta Ilje, rekao je da su na koncert otišli sa celom porodicom - on, njegova supruga, 11-ogodišnja ćerka i sin.

18:50 - Svedok masakra: Kaput mi je bio krvav

Anastasia Rodionova, koja je preživela napad na koncertnu dvoranu Krokus, ispričala je Rojtersu da su naoružani napadači "metodično ubijali sve u tišini".

"Nisu pucali u vazduh, nisu se drali, nisu govorili: 'Lezite svi, ubićemo vas'. Oni su samo šetali i metodično u tišini pucali po svima. Zvuk je odjekivao i nismo mogli da razumemo šta je gde", prisjetila se. 

"To je neverovatno. Tek sada shvatate da ste srećnici, stvarno srećnici. Došla sam kući, kaput mi je bio krvav", dodala je. 

Margarita, koja nije navela svoje prezime, kazala je Rojtersu da su se "pucnji neprestano nastavljali".

"Spustili smo se u nekakvo prizemlje, u neku mračnu prostoriju, i videla sam samo reč 'izlaz' kako svetli u tami, i jednostavno nismo znali da li da bežimo ili ne. Ko je tamo u mraku? Šta je tamo u mraku?", navela je.

18:20 - Jedna stvar neobična u planu terorista

Preuzimanje odgovornosti Islamske države za masakr ruskih posetilaca koncerta u blizini Moskve izgleda da je uverljivo i da se uklapa u obrazac ranijih pljačkaških napada islamističkih militanata, rekli su bezbednosni analitičari u subotu, prenosi Rojters.

Jedan vodeći stručnjak rekao je, međutim, da je neobično i upadljivo da su napadači napravili i izvršili plan bekstva umesto da nastavljaju divljanje do tačke da budu ubijeni.

Terorista osumnjičen za napad u Moskvi

Telegram

 

Adam Dolnik, češki stručnjak za bezbednost koji je proučavao prošle islamističke napade u Indiji, Keniji, Rusiji i drugde, rekao je da se tvrdnja Islamske države čini verodostojnom, iako „to neće sprečiti Ruse da to iskoriste za svoju spoljnopolitičku agendu vis-a-vis prema Ukrajini i Zapadu“.

17:50 - Ruske banke najavile otpis duga porodicama stradalih u napadu na dvoranu Krokus

Ruske banke spremne su da otpišu sav dug porodicama poginulih i povređenih u terorističkom napadu u dvorani Krokus u Podmoskovlju, preneli su danas ruski mediji.

Sberbanka je potvrdila da ima program podrške korisnicima u vanrednim situacijama.

"Već analiziramo informacije o kreditima poginulih i povređenih u terorističkom napadu 22. marta 2024. godine. Njihovi krediti će biti izmireni", saopštila je najveća ruska banka, prenosi Interfaks.

Banka VTB je takođe obećala da će otpisati sve dugove po kreditima poginulih i povređenih u terorističkom napadu.

Alfa banka, Sovkombanka, Home banka (HCF banka) i Tinkof banka takođe planiraju da otpišu dugove svih žrtava terorističkog napada i njihovih najbližih srodnika.

17:30 - SAD najoštrije osuđuju teroristički napad u Moskvi

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je da SAD najoštrije osuđuju jučerašnji teroristički napad u koncertnoj dvorani u tržnom centru u Moskvi.

"Izražavamo najdublje saučešće porodicama i najmilijima poginulih i svih pogođenih ovim gnusnim zločinom", naveo je Blinken u saopštenju objavljenom na sajtu Stejt departmenta.

Dodao je da Sjedinjene Države osuđuju terorizam "u svim njegovim oblicima".

17:05 - Svi napadači su stranci

Četvorica osumnjičenih naoružanih napadača uhapšenih nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su svi strani državljani, saopštilo je u subotu rusko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Rusija je saopštila da je uhapsila sva četvoricu naoružanih napadača osumnjičenih da su izvršili masakr, a ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

16:50 - Rusko ministarstvo počelo da objavljuje spiskove sa podacima o ubijenima

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije počelo je da objavljuje spiskove sa podacima o ubijenima tokom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi.

Teroristički napad u Moskvi

Investigative Committee of Russia via AP

 

Prema preliminarnom spisku ubijenih, objavljenom na sajtu ruskog ministarstva do 15.00, identifikovano je 13 mrtvih. U resoru su pojasnili da će spisak biti dopunjen, prenosi Interfaks.

16:30 - Evropski lideri osuđuju teroristički napad u Moskvi

Evropski lideri na društvenim mrežama izražavaju saučešće i osudu terorističkog napada koji se dogodio u petak uveče u dvorani Krokus Siti u blizini Moskve.

  • Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je u subotu na platformi društvenih medija Ks da „snažno osuđuje“ napad na koncert u petak. „Moje misli su sa žrtvama i njihovim porodicama tokom ovog tragičnog vremena“, rekla je ona.
  • Francuski predsednik Emanuel Makron takođe je u subotu na društvenoj mreži rekao da „snažno osuđuje teroristički napad koji je preuzela Islamska država“. Francuski predsednik je izrazio „solidarnost sa porodicama žrtava, povređenih i ruskim narodom“.
  • Poljski premijer Donald Tusk rekao je da se njegova zemlja nada da napad neće postati "izgovor za bilo koga da eskalira nasilje i agresiju" u postu na Ks, dodajući da Poljska "snažno osuđuje brutalni napad".
  • Drugi evropski lideri, uključujući one iz Ujedinjenog Kraljevstva i Nemačke, takođe su osudili napad.

16:13 - Kijev odbacio Putinove navode o umešanosti Ukrajine u napad na dvoranu Krokus

Zvanični Kijev je danas odbacio navode ruskog predsednika Vladimira Putina o navodnoj umešanosti Ukrajine u teroristički napad na dvoranu Krokus u Podmoskovlju, preneli su ukrajinski mediji.

Andrij Jusov, portparol ukrajinske vojne obaveštajne agencije, demantovao je tvrdnje Rusije kojima se Ukrajina optužuje za umešanost u smrtonosnu pucnjavu u dvorani Krokus u Podmoskovlju, prenosi Kijev Indipendent.

"Verzija da su izvršioci terorističkog napada bežali ka Ukrajini ne zaslužuje ni kritiku", rekao je Jusov na ukrajinskoj nacionalnoj televiziji.

15:50 - Uhapšen još jedan terorista

Objavljen je snimak hapšenja još jednog osumnjičenog za teroristički napad u Moskvi.

15:31 - MSP: Saučešće porodicama i prijateljima žrtava terorističkog napada u Moskvi

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas najiskrenije saučešće svojim kolegama u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, kao i porodicama i prijateljima nastradalih u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus nadomak Moskve.

"Duboko smo šokirani gnusnim terorističkim napadom na natržni centar Krokus u Moskvi. Naše najiskrenije saučešće porodicama i prijateljima žrtava, ljudima Rusije i našim kolegama u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije", stoji u saučešću objavljenom na zvaničnom nalogu Ministarstva spoljnih poslova Srbije na društvenoj mreži X.

Iz Ministarstva poručuju da povređenima žele što brži i potpuni oporavak.

15:20 - Moskva, dan posle napada

Bilbordi sa porukama žalosti i slikom sveće na ulicama Moskve.

13.35 - Putin: Napad u Moskvi varvarski čin

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi "varvarskim napadom".

Vladimir Putin

Tanjug

 

 

13.03 - Duma: Teroristički napad u Moskvi povezan sa Ukrajinom

Poslanik Državne dume Aleksej Čepa rekao je za RIA Novosti da su događaji poput terorističkog napada u "Krokus siti holu" u Moskovskoj oblasti povezani sa Ukrajinom, te da će se, po mišljenju poslanika, Specijalna operacija u Ukrajini sada završiti brže.

"Naravno da postoji ukrajinski trag... svi današnji događaji su povezani sa Ukrajinom", rekao je Čepa za RIA Novosti.

13.00 - NATO osudio napad u Moskvi

Portparolka NATO Farah Dalala osudila je danas teroristički napad u Moskvi u kojem je ubijeno više od 100 ljudi.

"Jasno osuđujemo napade na posetioce koncerta u Moskvi. Ništa ne može da opravda tako gnusne zločine. Izražavam naše najdublje saučešće žrtvama i njihovim porodicama", navela je Dalala na platformi X.

12.45 - Raste broj žrtava

Prema najnovijim informacijama broj žrtava u terorističkom napadu u Moskvi porastao je na 133.

12.30 - Novi snimak saslušanja osumnjičenog

Na novom snimku saslušanja koji je objavljen, osumnjičeni je rekao da su dokumenta izrađena u Turskoj.

11.44 - "Pucao sam za novac"

Jedan od osumnjičenih priznao je nakon hapšenja da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu halu Krokus u Moskvi! Kako je rekao, napad je izvršio zbog novca koji mu je ponuđen.

Rusija

Printscreen

 

 

11.30 - Zaharova: Ukrajinci su prevazišli Albance

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova oglasila se nakon terorističkog napada koji se dogodio juče u Moskvi.

11.15 - Građani pale sveće i ostavljaju igračke

Kod koncertne dvorane Krokus siti hol kod Moskve, gde je u sinoćnjem terorističkom napadu poginulo najmanje 115 ljudi, građani danas pale sveće i ostavljaju cveće i igračke, odajući poštu poginulima.

Rusija

Tanjug

 

 

11.00 - Broj žrtava povećan na 115

Broj žrtava u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" povećan na 115, saopštio je Istražni komitet Rusije.

10.55 - Srbi iz Moksve: Ništa nije slutilo na napad

"Ništa nije slutilo na ovu tragediju. Stanje u Moskvi je trenutno vandredno, policija obezbeđuje objekte, na ulicama je zavladao strah i muk zbog tragedije", rekao je državljanin Srbije koji je sinoć bio u Moskvi za Alo!.

Jutro posle terorističkog napada u Moskvi

Tanjug/Ap

 

 

10.45 - FSB: Teroristi imali kontakte u Ukrajini

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da su "teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani".

FSB navodi da je utvrđeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje koje je korišćeno unapred pripremljeno u skrovištu.

10.35 - U moskovskim bolnicama hospitalizovano 88 ranjenih

Ministarstvo zdravlja Moskve saopštilo je da je u bolnice u ruskoj prestonici primljeno je 88 osoba povređenih u terorističkom napadu.

 

"Od toga 84 odrasle osobe i 4 dece. Svi su hospitalizovani u 14 gradskih multidisciplinarnih medicinskih ustanova, uključujući dve dečje", navodi se u saopštenju.

10.20 - Teroriste prevoze u Moksvu

Teroristi osumnjičeni za sinoćni napad u koncertnoj dvorani uhapšeni u ruskoj oblasti Brjanska, prebacuju se u Moskvu, nakon što su uhapšeni blizu ukrajinske granice.

10.05 - Policija pucala tokom potere za teroristima

Policija je oko 3 sata pucala u Karačinskom okrugu na beli "reno simbol" kojim su teroristi bežali nakon napada na koncertnu salu Krokus nakon čega se vozilo prevrnulo. Automobil je izrešetan, gume su je probušene ocepana, a prednji deo se okretao zbog ogromne brzine kojom se kretao.

 

 

Dvojica terorista su odmah savladana dok su ostali pobegli u šumu, međutim, locirani su i uhapšeni posle kraće potrage.

09.50 - Fotografija jednog od uhapšenih

Na mrežama se pojavila i prva fotografija jednog od uhapšenih terorista, kao i automobila kojim su pokušali da pobegnu.

 

09.40 - Saučešće patrijarha Porfirija

Patrijarh srpski Porfirije izrazio je saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi i poručio da je Srpska pravoslavna crkva ujedinjena sa ruskim narodom u bolu i molitvi za postradale.

09.25 - Broj žrtava povećan na 93

Istražni komitet Rusije saopštio da je broj žrtava u terorističkom napadu u Moskvi povećan na 93, prenosi RIA Novosti.

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

"Trenutno je utvrđeno da je broj poginulih 93 osobe. Broj poginulih će se povećavati", navedeno je u objavi na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

09.15 - Pronađeni pasoši u kolima

Kako prenose ruski mediji, u automobilu kojim su teroristi pokušali da pobegnu pronađeni su pasoši Tadžikistana.

09.11 - Uhapšeno 11 osoba zbog napada u Moskvi

Šef FSB objavio je da je 11 osoba uhapšeno zbog napada u Moskvi.

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

Šef FSB obavestio Putina da je privedeno 11 ljudi, uključujući četvoro terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu u "Krokusu", prenose ruski mediji.

 

 

09.05 - Uhapšena dvojca napadača u kolima

Dve osobe osumnjičene da su u petak izvele teroristički napad u blizini Moskve privedene su u ruskoj regiji Brjansk nakon potere automobilom, rekao je zastupnik Aleksandar Hinštein u subotu na Telegramu.

Drugi osumnjičenici pobegli su u obližnju šumu, dodao je.

09.00 - Saopštenje ambasade Rusije

Ruska ambasada u Beogradu zamolila je građane da iz bezbednosnih razloga ne pale sveće ispred zgrade ambasade

08.50 - Građani masovno daju krv nakon terorističkog napada

Stanovnici Moskve masovno dolaze u Centar za transfuziju krvi Gavrilov kako bi dali krv nakon terorističkog napada na Krokus siti hol, javljaju ruski mediji. Ispred zgrade je ogroman red građana, navodi RIA Novosti.

Više od 600 građana dalo je krv u prvom satu rada Centra, objavilo je regionalno Ministarstvo zdravlja na svom Telegram kanalu.

08.30 - Dobro uvežban napad

Stručnjaci za bezbednost ocenili su da su teroristi dugo planirali napad u Moskvi, kao i da su bili dobro uvežbani strlci.

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

08.15 - Greška Putina?

Iako su SAD upozorile Moskvu na moguć teroristički napad, ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je tu mogućnost 19. marta.

07.50 - Ljudi pokušali da se sakriju u toaletima

Telegram kanal SHOT navodi da su mnoga tela pronađena u toaletima i pomoćnim prostorijma gde su ljudi potražili spas od pucnjave. Samo u jednom toaletu pronađeno je 10 tela na kojima nije bilo povreda što znači da su se ugušili od dima.

 

 

07.30 - Si uputio telegram saučešća Putinu

Kineski predsednik Si Đinping uputio je danas telegram saučešća ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom terorističkog napada kod Moskve u kojem je poginulo više od 60 ljudi, javlja agencija Sinhua. "Kina se protivi svim oblicima terorizma, oštro osuđuje teroristički napad i podržava napore ruskih vlasti da zaštite nacionalnu bezbednost", istakao je kineski predsednik u telegramu saučešća, prenosi RIA Novosti pozivajući se na Kinesku centralnu televiziju.

07.20 - Među ubijenima i troje dece

U terorističkom napadu na "Krokus siti hol" poginulo je troje dece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.

07.11 - SB UN osubio napad u Moskvi

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je u petak "gnusan i kukavički teroristički napad“ u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi. Članovi SB izrazili su i najdublje saučešće porodicama nastradalih i ruskom narodu, a povređenima poželeli brz i potpun oporavak.

07.00 - Bela kuća osudila teroristički napad u Moskvi

Bela kuća je osudila teroristički napad u Moskvi, a portparol za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi je izrazio saučešće porodicama žrtava ubijenih.

"Scene su užasne i teške za gledanje, a naše misli su sa žrtvama ovog stravičnog napada", rekao je Kirbi.

Bela kuća

Evan Vucci (STF)

 

 

On izjavio je da SAD sakupljaju informacije o terorističkom napadu i dodao da "u ovom trenutku nema naznaka da su Ukrajina, ili Ukrajinci, umešani u pucnjavu".

05.00 - Makron osudio napad u Moskvi

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je danas teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi.

Makron je u saopštenju rekao da snažno osuđuje teroristički napad za koji je odgovornost preuzela Islamska država, preneo je Rojters. Istakao je da Francuska izražava žaljenje zbog žrtava napada.

 

02.30 - Ugašen požar 

Načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je požar najvećim delom eliminisan.

"Još uvek postoje žarišta, ali je vatra uglavnom ugašena", napisao je šef Moskovske oblasti na Telegramu.

Podsetio je da se krov nad salom u "Krokus sitiju" urušio i da se nastavlja sa uklanjanjem ruševina

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

02.15 - Putin poželeo povređenima brz oporavak

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se lekarima koji su zbrinuli povređene, a ranjenima u napadu poželeo je brz oporavak, rekla je zamenica premijera Tatjana Golikova, prenosi Rojters pozivajući se na ruske novinske agencije.

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

02.00 - Vorobjov: U teškom stanju 60 osoba

Načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je u bolnicama zbrinuto 110 odraslih i petoro dece koji su povređeni u napadu, prenose ruski mediji.

Istakao je da se u teškom stanju nalazi 60 odraslih.

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

01.30 - "Više od 60 poginulih u napadu, i dalje rano govoriti šta se dogodilo sa napadačima"

Prema podacima Istražnog komiteta Rusije, u terorističkom napadu u Moskvi poginulo je više od 60 osoba, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Dodali su da se broj poginulih može povećati.

Govoreći o napadačima, naveli su da je i dalje "rano reći šta se dogodilo sa napadačima".

Teroristički napad u Moskvi

Vitaly Smolnikov (STR)

 

 

01.00 - Kremlj: Šef FSB-a se sastao sa Putinom povodom napada

Iz Kremlja je kasno noćas saopšteno da su se šef FSB-a i drugih ruskih bezbednosnih organizacija sastali sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenosi Rojters pozivajući se na ruske novinske agencije.

Potraga za napadačima

Kako javljaju ruski mediji, u napadu je učestvovalo tri do pet osoba u maskirnim odelima, koje su otvorile vatru u koncertnoj dvorani "Krokus" u Moskvi. 

Teroristi koji su učestvovali u terorističkom napadu na Krokus navodno su pobegli belim automobilom marke "reno", javljaju Ria novosti koje su objavile fotografiju automobila.

 

 

Nakon pucnjave je u zgradi izbio požar. Na snimcima na društvenim mrežama se vidi gust dim iz koncertne dvorane.

Do pucnjave je došlo uoči nastupa rok benda "Piknik". Članovi benda nisu povređeni, prenela je RIA Novosti.

Putin poželeo povređenima brz oporavak

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se lekarima koji su zbrinuli povređene, a ranjenima u napadu poželeo je brz oporavak, rekla je zamenica premijera Tatjana Golikova, prenosi Rojters pozivajući se na ruske novinske agencije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

23.03.2024 15:54

Šta čovek da kaže za takve,bezbožnici,ali istinski djavoli su oni, koji su im za taj gnusni čin platili.