Vladimir Putin
Foto: AP/(HOGP)

Putin je izrazio zahvalnost spasilačkim službama koje su učinile sve da spasu što više života i izrazipo saučešće porodicama žrtava.

- Napadači su krenuli ka Ukrajini gde ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovaćemo i kazniti sve odgovorne. Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada - rekao je Putin.

Ruski lider je proglasio nacionlanu žalost u Rusiji u nedelju.

- Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu - rekao je Putin.

Putin je rekao i da građani Rusije veoma dobro znaju šta je pretnja terorizma, te da Moskva računa na saradnju sa svim državama koje dele ovu bol.

"Najvažnije je sada da ne damo svima onima koji su odgovorni za ovaj zločin, da naprave dodatne zločine. Žrtve terorističkog napada su bili naši sunarodnici, između ostalog, deca, žene i omladina.

"Izražavam svima iskreno saučešće, svima koji su izgubili svoje bliske", kazao je.

"Ovo nije prvi put da Rusija prolazi kroz teške izazove, međutim, ona je uvek izlazila još jača. Tako će biti i sada“, rekao je Putin i dodao da teroriste čeka nezavidna sudbina – odmazda i zaborav
 

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 143 osobe su ubijene, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading