Vladimir Putin i Taker Karlson
Foto: EPA/EPA-EFE

Karlson je ove nedelje posetio Rusiju, a u utorak je otkrio da će „uskoro“ objaviti intervju sa ruskim liderom. Karlsonov rad u Rusiji mogao bi da dovede bivšeg voditelja Foks njuza u vruću vodu sa EU, rekao je za Njuzvik Gi Verhofštat, bivši belgijski premijer i sadašnji član Evropskog parlamenta.

Zakonodavac — koji je pozvao EU da istraži uvođenje „zabrane putovanja“ Karlsonu — opisao je Karlsona kao „glasnika“ bivšeg predsednika Donalda Trampa i Putina, dodajući:

„Pošto je Putin ratni zločinac i EU sankcioniše sve koji pomoći mu u tom nastojanju, čini se logičnim da Služba za spoljne poslove ispita i njegov slučaj“.

karlson

Foto: Youtube/Printscreen/Tucker Carlson

 

Objašnjavajući svoj motiv za intervju, Karlson je u video izjavi u utorak rekao: „Većina Amerikanaca nema pojma zašto je Putin napao Ukrajinu ili šta su mu sada ciljevi.

„Nismo ovde zato što volimo Vladimira Putina.... Ne ohrabrujemo vas da se slažete sa onim što Putin može reći u ovom intervjuu, ali vas pozivamo da ga pogledate. Trebalo bi da znate što više možete."

Služba EU za spoljne poslove (EAS) je diplomatska ruka bloka, odgovorna za spoljnu politiku.

Da bi pojedinac bio dodat na listu sankcija EU, dokazi moraju biti predstavljeni EAS-u na pregled. Ako se smatra dovoljnim, EAS onda može da iznese slučaj Evropskom savetu – telu koje čine nacionalni lideri EU – koje donosi konačnu odluku o tome da li će uvesti sankcije.

Kao takve, bilo kakve hipotetičke sankcije za Karlsona mogu biti daleko, čak i ako taj potez ima dovoljnu podršku među evropskim zakonodavcima i šefovima država.

Luis Garikano, bivši poslanik u Evropskom parlamentu, rekao je za Nevsveek da se slaže sa Verhofštatovim stavom.

„On više nije novinar, već propagandista najgnusnijeg režima na evropskom tlu i onog koji je najopasniji po naš mir i bezbednost“, rekao je Garikano o Karlsonu.

Sadržaj Karlsonovog intervjua sa Putinom još nije jasan, ali, s obzirom na dugogodišnju odbranu aspekata ruske politike, kritičari očekuju da će on biti naklonjen Moskvi.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MrKamenjarac

07.02.2024 16:26

...SVAKA CAST GOSPODINU KARLSONU....