Ferdinand Marcos
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Na društvenim mrežama predsednik je optužen je da rasipa novac poreskih obveznika, kao i da građani svakodnevno trpe čuvene saobraćajne gužve u Metro Manili, pa nemaju helikopter kojim bi se prevozili.

 

 

Predsednički tim za bezbednost je saopštio da je Filip Arena "doživela nezapamćeni priliv od 40.000 pojedinaca koji su prisustvovali koncertu, što je rezultiralo neočekivanim saobraćajnim komplikacijama duž rute".

Saobraćajna situacija predstavljala je "potencijalnu pretnju bezbednosti našeg predsednika", navodi se. Međutim, aktivista Renato Rejes opisao je odluku da se predsednik preveze helikopterom kao "tešku uvredu za milione filipinskih građana", dodajući da je Metro Manila nedavno rangiran kao područje s najgorim saobraćajem u nedavnom međunarodnom istraživanju.

"Suočavamo se s teškom krizom prevoza koja je izazvala užasne saobraćajne gužve i ovo je pravi košmar za obične ljude", rekao je.

Otac bio kralj bahatosti

Starije generacije ovaj incident podsetio je na Markosove roditelje. Pokojni diktator Markos Stariji vladao je Filipinima dve decenije, a porodica, poznata po bahatosti, optuživana je za pljačkanje milijardi dolara.

Ima i onih su ukazali na to da način na koji je predsednik došao na koncert kontrira sa naporima članova benda Koldplej da njihovi nastupi budu što je moguće manje štetni po životnu sredinu. Prema informacijama na sajtu benda, počeli su da koriste obnovljivu energiju za napajanje svojih nastupa, kao i električna vozila i alternativna goriva kad god je moguće.

"Sav trud Koldpleja i njihovog tima u promovisanju održivosti tokom turneje, pronalaženje načina da to funkcioniše i ovde na Filipinima, samo da bi ovaj idi*t došao helikopterom, verovatno finansiranim od... pogađajte sami...", napisao je jedan korisnik na društvenoj mreži X, sugerišući da se radi o putovanju finansiranom javnim sredstvima.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading