Filipinac u Užicu
Foto: Alo/Alo!/ Z. G.

Piše: Zvezdana Gligorijević

Ijan od ove godine radi u jednom frizerskom salonu, a kreativnost svaki dan pokazuje na svojim mušterijama. U Srbiju je došao prošle godine, a prvi posao mu je bio u obližnjem preduzeću za preradu mesa. Kada je došao u jedan užički frizerski salon, koji je ujedno i berbernica, na šišanje, tokom šišanja rekao je gazdi da i on zna da šiša i pokazivao mu fotografije.

- U svojoj zemlji sam naučio frizerski zanat. Taj način sada ovde primenjujem. Malo mi je problem jezik, ali sam naučio da pitam kakvu frizuru žele i, kako se kaže, neke frizure na srpskom jeziku - kaže Ijan, koji govori engleski jezik, a na srpskom je pored ovoga što je naveo naučio da kaže dobar dan, dobro jutro, dobro veče, kako ste, dobro sam, ćao, i još par reči.

Već je zavoleo ovaj grad i zemlju.

- Ne želim da idem u drugu zemlju, sviđa mi se hrana, a najviše neposrednost i srdačnost ljudi, svi su jako fini. Sviđa mi se kultura. Ovde sam srećan - kaže Ijan.

Najbitnije mu je da je mušterija zadovoljna, a obavezno posle šišanja pita da li žele masažu glave.

Vlasnik frizerskog salona Nemanja Tarić kaže da je tražio od Ijana da sedne na stolicu i da ga on ošiša, a potom da Ijan ošiša njega. Tako je dobio posao. Tarić kaže da su u početku mušterije bile malo skeptične da ih šiša Filipinac, ali su se postepeno navikli.

- Sada je već svima postao simpatičan i mnogi traže da ih on šiša - dodao je Nemanja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading