AVIONI BOING 737 OBUSTAVILI SAOBRAĆAJ Svi letovi hitno otkazani, avio kompanija se oglasila i otkrila šta je razlog
EPA

Letovi su otkazani nakon što je prošle nedelje na jednoj letelici otpao deo trupa sa vratima za slučaj opasnosti.

"Jutros smo doneli odluku da otkažemo sve letove aviona 737-9 MAKS do subote 13. januara. Vršimo inspekcije i u potpunosti se pripremamo za povratak u redovno poslovanje, što je izmedju 110 i 150 letova dnevno", navodi se u saopštenju Aljaska erlajns, prenela je američka TV Kiro 7.

Ova odluka je doneta nakon što je let 1282 Alaska erlajnsa prošlog petka uveče prinudno sleteo na međunarodni aerodrom Portland u Oregonu sa 171 putnikom i šest članova posade zbog incidenta tokom leta. Dok je avion leteo prema svojoj destinaciji u Kaliforniji, otpao je deo trupa sa vratima za slučaj opasnosti.

Vrata aviona i dva mobilna telefona koji su ispali iz aviona kasnije su pronađeni u okolini Portlanda, saopštio je Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja SAD. Ovaj incident je podstakao američku Federalnu upravu za vazduhoplovstvo da prizemlji avione Boing 737 Maks 9 zbog vanredne inspekcije, preneo je ranije Rojters.

Kompanija Junajted erlajns je u ponedeljak saopštila da je otkrila oslabljene zavrtnje tokom pregleda svoje flote aviona Boing 737 Maks 9, a Alaska erlajns je takođe saopštila da je već pronašla slične olabavljene delove, iako formalne inspekcije tek počninju.

Vlasti nastavljaju da istražuju šta je dovelo do toga da je otpao deo trupa sa vratima za slučaj opasnosti sa aviona Alaske erlajnsa sa fokusom na zavrtnje koji se koriste za pričvršćivanje panela trupa, preneo je ranije Asošijeted pres. Kompanije Alaska erlajns i Junajted su jedine koje lete avionima Boing 737 Maks 9.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading