TEORIJA EKSPERATA KOJA JE RAZBESNELA NACIJU Ko obara ruske avione?
Foto: mil.ru

- U specijalnoj vojnoj operaciji, nažalost, najgori i najopasniji neprijatelj vazdušnih snaga postala je naša protivvazdušna odbrana. Uvek te udara u leđa. Nemoguće je zaštititi se od nje... Ali nešto treba preduzeti po tom pitanju. Niko nije kriv i ovo je slučajnost koja ovde neće funkcionisati - poručili su Rusi na Telegramu.

Izrazili su nadu kako komisija nadležna za istragu katastrofe neće ispitivati pilote, nego će odgovore potražiti od "direktnih krivaca". Naveli su kako je u padu aviona poginulo 11 članova vojnog osoblja, iako su potvrdili da neki izveštaji govore o 12 poginulih.

Podsetimo, juče su se na ruskim i ukrajinskim Telegram kanalima pojavili izveštaji o obaranju ruskog izviđačkog aviona A-50 i oštećenju aviona Il-22M. Avion A-50 je platforma za rano upozoravanje i kontrolu (AWACS) dizajnirana za praćenje ciljeva u vazduhu, na zemlji i na moru te za navođenje borbenih aviona prema njima.

Beloruski Hajun je ranije izvestio da Rusi raspolažu s devet takvih letelica. Svaki avion košta 330 miliona dolara. U februaru prošle godine beloruski aktivisti izvestili su da je ruski A-50 oštećen u subverziji na vojnom aerodromu Mačulišči u Belorusiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading