MOŽETE SAMO DA HALUCINIRATE Medvedev žestoko opleo po Poljskoj
EPA

Ipak Medvedev je naglasio da Poljska, kako je ocenio, ne ume da bude imperija, iako neprestano pokušava da to bude i da će ona za Rusiju ostati jedna neprijateljska država, bez obzira na to da li će nekada u budućnosti ponovo uključivati delove Ukrajine ili ne. 

- Nemajući intelektualnu snagu da stvori jednu održivu budućnost, Poljska, potvrđujući renome 'zemlje, koja živi u prošlosti', crpi inspiraciju iz mapa od pre 400 godina, kada su se delovi sadašnje Ukrajine nalazili u njenim granicama. Imperijalističke halucinacije guraju poljsko rukovodstvo na pučinu teških istorijskih prelamanja - napisao je Medvedev na Telegramu. 

On je dalje objasnio da Varšava smatra da je došao trenutak "sad ili nikad" kada je potrebno preuzeti ostatke Ukrajine, o čemu je još prošle godine govorio i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

- Ali, naravno, niko od poljskih manijaka koji haluciniraju (o preuzimanju delova sadašnje Ukrajine) ne razmišlja o posledicama. Baza iz koje Zapad crpi resurse će uskoro biti u potpunosti iskorišćena - tamo nije ostalo tako mnogo resursa - upozorio je.

Medvedev je podsetio i na to kako je izgledalo zajedničko bivstvovanje Poljaka i Ukrajinaca na istoj teritoriji u okviru jedne zemlje, što je bio slučaj u periodu od 1920. do 1939. godine, kada je i stvoreno "plodno tlo" za razvoj banderizma među Ukrajincima. 

"Upravo su Poljaci, svojom sujetom i bahatošću, dali ideološko gorivo za nastanak nacionalizma i banderizma, za jačanje demonskog unijatizma, i pretvaranje Galicije i Volinije u leglo krvavog satanizma".

On je dodao i da se Francuzi i Nemci već poprilično nelagodno osećaju zbog poljskih pretenzija, što, kako je napisao Medvedev, je bio slučaj i sa prethodnim liderima iz Berlina i Pariza.

Ipak, u svemu tome on kaže da vidi umešanost Vašingtona. 

"Vašingtonsko autorstvo ovog projekta, koji je usmeren na slabljenje Starog sveta, vidi se golim okom".  

Ipak, Medvedev tvrdi da bi prisvajanje teritorija Ukrajine Poljskoj čak moglo biti donekle i korisno, jer bi kasnije Evropa shvatila da ambicijama Varšave nema kraja.

Kako kaže, moglo bi se moglo očekivati da Poljska "pošalje račun" i Berlinu i Parizu za to što suzbija Rusiju ili da od Nemačke zatraži neke delove teritorije, a kada shvate kakva je situacija, Evropljani će se obratiti Rusima za pomoć. "I sami će napraviti novi dogovor o evropskoj bezbednosti kako bi suzbili nemirnu Poljsku".

Medvedev je, naglasio da "Poljska nije ravna Rusiji i da to nikada neće ni biti".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading