nastavnica i konj
Foto: Alo/Printscreen

'Gubitak moje karijere, pretnje smrću mojoj deci i nevolja se ne mogu poništiti': Učiteljica u osnovnoj školi otpuštena nakon što je snimljena kako udara konja

Učiteljica u osnovnoj školi koja je otpuštena nakon što se pojavila u video snimku na kojem se vidi kako udara konja jedva je suzdržala suze nakon što je oslobođena krivičnog dela okrutnosti prema životinjama.

Sara Moulds, 39, osudila je RSPCA zbog neuspešnog pokušaja da je krivično goni jer je proglašena nevinom za nanošenje nepotrebne patnje konju Brusu.

Pojavili su se snimci njenog udaranja konja 6. novembra 2021. godine.

Moulds je tada izgubila posao učiteljice u osnovnoj školi nakon istrage.

 

 

Međutim, porota od 11 muškaraca i jedne žene oslobodila je Moulds opotužbi nakon nešto više od pet sati većanja nakon trodnevnog suđenja u linkolnu u Engleskoj.

Van suda, bivša nastavnica je plakala dok je napadala RSPCA jer nije uspela da stupi u kontakt sa njima, tvrdeći da bi se njihov slučaj raspao da su posetili Brusa da ga pregledaju nakon incidenta.

Okružena uplakanim prijateljima i porodicom, gospođa Molds je rekla: „Oni [RSPCA] su dobrotvorna organizacija za životinje, čija je briga dobrobit životinja. Oni su jedina dobrotvorna organizacija u Velikoj Britaniji koja ima ovlašćenja za krivično gonjenje.

- Na njih su vršili pritisak da ih vide da „nešto rade“ od strane onlajn nasilnika i loše informisanih osoba visokog profila, trošeći veliku količinu javnih donacija da bi pokrenuli politički slučaj. Ni u jednom trenutku u poslednjih 20 meseci nisu tražili da pregledaju Brusa, konja mog deteta, da vide okruženje u kome se o njemu brinu, ili da provere zadobijene povrede. - rekla je ona i dodala:

- Da su posetili Brusa dan posle ovog incidenta, ili bilo koji dan u poslednjih godinu i po dana, sreli bi savršeno zdravog, dobro negovanog i srećnog ponija – što je potvrdila nezavisna veterinarska praksa na naš zahtev. .'

Nastavnica je takođe kritikovala one koji su vodili „suđenje na društvenim mrežama“ nakon što je snimak postao viralan, rekavši da je bila podvrgnuta „preuranjenim presudama“ jer je „isečak video snimka izvučen iz konteksta“.

Molds je rekla sudu tokom postupka da se incident dogodio nakon što je njen konj odlutao duž puta, što je, kako kaže, moglo da ima ozbiljan uticaj na njegovu, ali i dobrobit svakog deteta da ga je tada jahalo.

U reakcija na video snimak, koji je pregledan milionima puta, videla je da je dobila  pretnje smrću - uključujući i jednu na božićnoj čestitki, prenosi novinska agencija PA.

Tvrdeći da su 'principi pravde i pravičnosti podržani', Moulds je dodala:

- Obožavam svoje životinje i posvetila sam svoj život podučavanju i negovanju mladih umova; bilo je srceparajuće biti tako pogrešno i javno oklevetan. Ključno je shvatiti da je ono što vidimo na internetu, posebno na platformama poput Tvitera i Fejsbuka, često fragmentirana verzija istine.

Međutim, iako ju je porota 'oslobodila', rekla je da joj je život nepovratno oštećen zbog povezanosti sa snimkom.

Gospođa Moulds je nastavila: „Današnja odluka porote me je opravdala; međutim šteta od suđenja društvenih medija u poslednjih 20 meseci je nepovratna. Gubitak moje karijere, pretnje smrću meni i mojoj deci... Nevolja koja je naneta mojoj porodici ne može se poništiti. Moji voljeni su morali nemoćno da gledaju kako se naš život rapsada na osnovu laži. Onima koji su me podržavali tokom ovog suđenja, uključujući moje trenutne poslodavce, često suočeni sa mržnjom na mreži i preuzimanjem velikog ličnog rizika po svoju karijeru i fizičku sigurnost, ne mogu dovoljno da vam zahvalim", prenosi Dailymail.co.uk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading