nastavnica i konj
Foto: Alo/Printscreen

Ona je konja koji se zove Brus vukla za uzde nakon što je zalutao na putu šutirala ga je u grudi, podseća The Sun

Udarala ga je i u glavu, i sve to u novembru 2021. Na otvaranju suđenja koje je održano u sredu 23. avgusta, tužioci su tvrdili da je napad izazvao "strah i uznemirenost" detetovog ponija, navodeći da je patio fizički i psihički.

Molds je tvrdila da se njeno ponašanje ponašalo kao „razumna, kompetentna i humana osoba“. Ali veterinar je tvrdio da je konj nepotrebno „izazivao strah“.


Hazel Stevens, ispred tužilaštva, rekla je:

„Ovo je slučaj koji je pokrenula RSPCA, privatno tužilaštvo, a proizilazi iz događaja 2021. Stvar je izašla na videlo kada je video snimak postavljen na društvenim mrežama, koji je na kraju podeljen sa RSPCA. Gospođica Stivens je rekla da su dva ponija ostala sa dvoje dece pored Mouldsovog sanduka za konje kada je Brus istrčao na cestu sa detetom koje je još uvek držalo konopac. Gospođica Stivens je rekla da je Molds rekla detetu da pusti konopac, a zatim je uhvatila Brusa kojeg je odmah zadala udarcima."

Gospođica Stivens je tvrdila da je takođe nepotrebno kažnjavati Brusa u to vreme jer je poni već bio uhvaćen.

Tužilac je rekao:

„Tužilaštvo je utvrdilo da je ovaj poni patio, da je patio fizički i psihički u to vreme, i da je patnja bila nepotrebna. Sud je zaključio da Brus nije zadobio fizičke povrede kada je pregledan 16. novembra 2021. godine i da je bio „dobrog zdravlja“.

Međutim, stručnjak koji je uputio RSPCA zaključio je da je životinja pretrpela "strah i uznemirenost" tokom incidenta. Dajući dokaze, inspektor RSPCA Keith Hogben rekao je da su primljene brojne pritužbe nakon što je snimak kružio društvenim medijima.

Tokom intervjua, Molds je rekla da je Brus „sišao sa puta“ nakon što je utovarila svog konja u njihov sanduk. Sud je saslušao kako je opisala kako je detetu rekla da ispusti konopac, a zatim je odmah ukorila Brusa nakon što ga je uhvatila. Ona je u intervjuu rekla:

"Osećam da je to bilo neophodno u ovim okolnostima, Brus je bio dečiji poni. Tvrdila je da on predstavlja opasnost za druge učesnike u saobraćaju, sebe i decu. Molds je inspektoru RSPCA rekao: „Ne slažem se da je to bilo nepotrebno, i ne slažem se da je on patio".

Nagrađivana veterinarka za konje Suzan Grin, koja je pogledala video nakon što je dobila uputstva od RSPCA, rekla je žiriju da je zaključila da ponašanje Moldsa prema Brusu "nije bilo proporcionalno ili prikladno".

Dr Grin je rekla:

„Konj je stigao tamo gde je dete. Nije se opirao, omogućavao je devojčici da ga sustigne. Dok se Sarah Molds hvata za olovni konopac, u tom trenutku njegova glava nastavlja da ide gore, povlači se unazad, oči su mu zatvorene, uši su mu u stranu. Ima napetost u licu."

Dr Grin ističe da udarac u predelu grudi konja „odmah šalje talas niz njegovo telo“.

Veterinar je rekao da bi kao životinja plen instinkt konja bio da pobegne, ali da on to nije mogao da učini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading