FON DER LAJEN UBEĐENA: Bankrot Rusije je pitanje vremena
Tanjug/Ap

U intervjuu za nemački list "Bild", ona je kazala da sankcije prodiru sve dublje u rusku ekonomiju svake nedelje i da je izvoz u Rusiju pao za 70 odsto a da će prema sadašnjim prognozama bruto domaći proizvod u Rusiji pasti za 11 odsto.

Na pitanje o pripremama za uvođenje šestog paketa sankcija Rusiji, Fon der Lajenova je kazala da EU nastavlja da posmatra bankarski sektor, posebno Sberbanku, koja sama čini 37 odsto ruskog bankarskog sektora, ali da, naravno, postoje energetski problemi.


Na konstataciju da države EU svakog dana plaćaju Rusiji 450 miliona evra samo za isporuke nafte, ona je navela da je primarni cilj smanjiti Putinu prihode.

Ona je izjavila da Ukrajina može da pobedi u ratu i da je hrabrost i otpor Ukrajine impresivan.

Na pitanje da li pobediti znači ponovo oterati Rusiju iz istočne Ukrajine, Fon der Lajenova je rekla da pobeda znači da u Ukrajini ponovo vlada mir, a pod kojim uslovima, to Ukrajina odlučuje sama.

Na konstataciju "Bilda" da se u Ukrajini prikupljaju dokazi o ratnim zločinima, Fon der Lajenova je istakla da je čvrsto uverena da će počinioci biti kažnjeni.

"Formirali smo istražni tim sa Ukrajinom da pružimo informacije Međunarodnom sudu pravde", kazala je ona.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sumadinac

18.04.2022 12:14

Mislim da je vreme da se doticna gospodja probudi i pogleda realan svet, jer izgleda da je i dalje ostala zarobljena u Alisi iz zemlje cuda....