PORUKA BEOGRADU I PRIŠTINI IZ BRISELA Stano: Dijalog je moguć kad postoji volja
Jutjub/ EU Debates | eudebates.tv

- Rad na dijalogu je u toku. Rad se nastavlja svakodnevno na raznim nivoima - rekao je Stano novinarima u Briselu. 

On je naglasio da će biti najavljeno nekoliko dana unapred ako dođe do sastanka na visokom nivou između premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Prema njegovim rečima rad na dijalogu Beograda i Prištine se nastavlja uz fokus na primeni dogovorenog u Briselu i Ohridu prošle godine i ocenio da je dogovor dve strane o registarskim tablicama bez režima nalepnica konkretan dokaz da je napredak moguć ako postoji dovoljno "dobre volje". 

- Nadamo se da će nastaviti i nakon formiranja nove Vlade Srbije. Nastavićemo da radimo i da se angažujemo sa partnerima da im pomognemo jer to nije zadatak za nas, ovo je zadatak za njih da primene sve što je dogovoreno. To je bio obavezujući sporazum i države članice EU, institucije EU očekuju da obe strane da nastave na tome da rade što je pre moguće. Nema vremena za gubljenje - poručio je Stano. 

Kada je reč o merama koje je EU uvela Prištini, Stano je rekao da EU prati situaciju i da, kada bude preduzeto dovoljno pozitivnih koraka, razmotriće mere i eventualno ih ukinuti.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading