Aljbin Kurti i Dejvid Kameron
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kameron je to rekao na konferenciji za medije, nakon sastanka sa tzv. ministarkom spoljnih poslova privremenih institucija Donikom Gervalom i dodao da London želi da pomogne Prištini u oblasti bezbednosti, ekonomije, vladavine prava i borbe protiv korupcije, preneo je Reporteri.

Kameron je, kako prenosi Tanjug, podsetio da je Britanija ove godine poslala na Kosovo i Metohiju više od 600 vojnika i da je ponosan na uspeh koji britanske trupe imaju.

Stabilnost na Zapadnom Balkanu je veoma važna i Britanija je uložila velike napore u tom pravcu, naveo je Kameron, naglašavajući da je veoma važno osigurati bezbednost za sve zajednice na tzv. Kosovu.

- To je nešto u šta Britanija ove godine ulaže 45 miliona funti. To je nešto veoma važno za naš nacionalni interes. Živimo u svetu velike neizvesnosti, velike nestabilnosti, svetu velikih sukoba i vreme je da zemlje poput Britanije podrže naše prijatelje, da blisko sarađuju u našim važnim savezima - rekao je on.

Podsetimo, Kameron je sinoć u Prištini razgovarao sa lažnim premijerom  Aljbinom Kurtijem.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lutvo

04.01.2024 13:03

Vodi ih u Britaniju daj im parče zemlje, moli druge da ih priznaju i budite prijatelji. A ne otimali od Srbije i glumiti prijatelja. Vratiće Srbija i Rusija Kosovo, vrlo brzo.