vučević
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ NENAD KARLIĆ/ bs

Ministar Vučević je istakao da bez obzira koji je dan i da li je praznik, pripadnici Vojske Srbije obezbeđuju i kopno i vazduh nad našom Srbijom i zbog toga im dugujemo posebnu zahvalnost.

''Neko će reći da je to njihov posao i da je to normalno. Jeste posao, pre bih rekao poziv, ali poziv koji zaslužuje posebnu pažnju, poseban odnos svih građana Srbije, jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. To su ljudi koji čuvaju našu državu, čuvaju mir i spremni su da idu tamo gde je najteže i kada je najteže. I zbog toga, posebno čestitam nastupajuće praznike, Novu 2024. godinu svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane'', poručio je Vučević, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je izrazio zadovoljstvo spremnošću i onim što su prikazali pripadnici Vojske koji izvršavaju zadatke u okviru stalno zadejstvovanih snaga i naglasio da je siguran da će naše nebo nad Srbijom biti bezbedno.

''I na kraju, 2023. godine naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana je daleko jače nego što je bilo na početku ove godine, kao i ukupno Vojska Srbije – na ponos svih građana Srbije, na ponos cele Srbije. Čestitam im na tome i želim svim građanima mirnu i spokojnu 2024. godinu, srećne nastupajuće božićne praznike, da čuvamo slobodu, da čuvamo mir, da čuvamo Srbiju. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija'', poručio je ministar Vučević.

Tokom obilaska, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva pukovnik Novica Gogić referisao je ministru odbrane o zadacima dežurne jedinice, nakon čega je ministar Vučević prisustvovao prikazu prevođenja snaga u viši stepen pripravnosti.

Obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO, general-potpukovnik Duško Žarković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
GRADJANIN

31.12.2023 21:06

Bravo mininistre. Uvek se mora biti oprezan. Neka Vi i nasa vojska docekate Novu godinu u zdravlju, sreci i miru❤️

Milutin

31.12.2023 22:55

Svaka čast ministru Vučeeviću na ovakvoj poseti. Ima nas koji dežuramo bez obzira na praznike. Pohvale za Miloša!

Nebojša

01.01.2024 01:39

Svu sreću želim našim junacima! hvala im zato što čuvaju našu bezbednost i sigurnost.