danka ilić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Pošto devojčica Danka Ilić nije pronađena pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, što je uobičajena policijska praksa, prebačen na porodične kontakte oca i majke. Posebno važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila sa decom u kobnim momentima i praktično je poslednja videla svoju ćerku pre nestanka.

- Prvi deo potrage je ukazao na to da nije bilo ad hok nestanka devojčice. Drugi deo potrage se sada fokusira i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka šta bi mogao da bude motiv nestanka - kaže za Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Detaljne provere članova uže porodice

Zato policija sada detaljno proverava sve okolnosti majčine prijave nestanka kobnog dana, sve što se dešavalo između vremena nestanka Danke Ilić i dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.

Ovde treba napomenuti da činjenica da policija proverava majčin iskaz, da je njen mobilni telefon poslat na analizu i da je s mužem već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji, ne znači da je bilo ko od njih ili uže porodice osumnjičen ili okrivljen za bilo šta. Detaljne provere članova uže porodice su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljeg toka istrage.

- Sve mora još jednom da se proveri da zaista ne postoje nikakvi tragovi da je devojčica tu negde nestala i da se eventualno nalazi na tom prostoru. Sva pitanja su otvorena, sve mogućnosti su u fokusu, mora da se korak po korak, da se svaki detalj istraži. Ništa ne sme da se ostavi po strani ili da se olako prihvati - kaže Timotijević za Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading