Danka Ilić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

I dalje nema Danke! Četiri dana traga se za Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je misteriozno nestala u selu Banjsko Polje dok se igrala sa majkom i bratom, i još uvek se ne zna šta se dogodilo s malom devojčicom! Čak pet bagera je ceo dan raščišćavalo dvorište letnjikovca u kojem je poslednji put viđena devojčica, a Dankini roditelji su juče ceo dan proveli u policiji!

Danka Ilić

Facebook

 

Devojčica je nestala u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vode. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere. U sve su bili uključeni i psi tragači.

Policija proveravala šahte i bazne stanice

Kako saznajemo, policija proverava bazne stanice, kao i kontakte roditelja.

- Pripadnici MUP-a proveravaju sve bazne stanice u okolini, a policija je takođe uzela i telefon Dankine majke na uvid, što je u sklopu procedure. Policija proverava detalje iz privatnog života i kontakte članova porodice. Ne isključuju nijednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita. Paralelno sa tim, pripadnici MUP su juče ponovo pregledavali šahte i jame u pomenutom naselju ne bi li našli materijalne dokaze koji će pomoći u pronalasku Danke - navodi izvor.

Porodica Ilić je iz Bora, a tog kobnog popodneva majka je sa decom navodno došla u svoj rodni kraj i u letnjikovac u Banjskom Polju kako bi uživali u prirodi i lepom vremenu. 

U sredu su pripadnici MUP-a nakon 27 sati detaljnog čišćenja terena u potrazi za devojčicom obustavili dalju pretragu, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se devojčica ne nalazi na tom području površine oko 10 kvadratnih kilometara.

Potraga za nestalom devojčicom u Boru

Masanori Jošida

 

Kako saznajemo, postavljeni su šatori na oko 500 metara od kuće i dvorišta gde je nestala Danka i svi prolazi su blokirani. Dvorište letnjikovca juče je vrvelo od policije, a u jednom trenutku pojavio se i bager koji je raščišćavao teren, što je kod mnogih okupljenih izazvalo šok.

- Bager je raščišćavao dvorište i oko dvorišta, dizao teška debla, razne stvari i odnosio ih dalje od kuće. Bager i brojni policajci rade na čišćenju terena, što je kod mnogih pobudilo sumnju u to da postoji neki trag upravo u tom dvorištu gde je malecka poslednji put viđena. U jednom trenutku bilo je ukupno pet bagera u dvorištu - navodi izvor Alo!.

Danka Ilić

Alo!/Masanori Jošida

 

Kako je javlja reporter Alo!, odnosili su stvari i otpad. 

- Iznose se stare mašine, kojih ima baš dosta, ali i zamrzivači, gvožđe, tu su i mala debla i smeće. Kuća je ruinirana, puna starih stvari i otpada, kao da je niko nije posećivao godinama - saznaje naš list.

Meštanin: Dankina baka je toliko plakala da je dolazila Hitna!

 

Juče ceo dan meštani su bili na licu mesta, a Luka Nikolić, jedan od njih, ispričao je za Alo! kako je izgledao dan kad je Danka nestala:

-  Došao sam iz škole oko dva, u pola tri su došle dve ili tri patrole. Rekli su da je nestalo dete, posle toga je došlo još patrola. Stigli su potom helikopteri, psi tragači. Kad se sve ovo desilo, tu su bile baba, mama, deda i brat devojčice. Inače nisu često dolazili u vikendicu. Mislili smo da se malecka izgubila ili pala, ali ništa od toga. Ali dete sigurno nije propalo u zemlju. Majka je kad sam došao bila u suzama, ali baba više. Ona je ceo dan plakala, Hitna joj je uveče dala terapiju - kazao je meštanin.

 

Kako smo obavešteni, roditelji nestale devojčice su bili tokom celog dana u policiji na ispitivanju.

- Nakon nestanka policija je ispitivala roditelje male Danka Ilić u PU Bor u sredu ceo dan. Međutim, oni su i juče u ranim jutarnjim satima stigli u policiju. Do kasno u noć su bili tamo. Beogradski inspektori UKP zajedno sa kolegama iz Bora istražuju ovaj slučaj i ispituju majku i oca, i to odvojeno - navodi izvor blizak istrazi.

Policija je sve vreme bila na terenu, prvi komšija porodice Ilić Rade Trajković kratko je prokomentarisao slučaj i prisetio se da je kobnog dana video oca devojčice.

- Tog dana sam ga video. Bio je jako potresen i plakao je. Tada je sa suprugom krenuo u potragu. Celo selo se diglo i pošlo sa njima. Brzo se skupio narod, krenuli su u pretragu, ipak je to dete od dve godine. Komšija je rekao da je video Danku blizu mog dvorišta, pogledao sam pesak da li se dete možda tu igralo, ali nije - rekao je Trajković za Alo!.

Podsetimo, majka je rekla da se nakratko okrenula i da je devojčica nestala i da je od tada u agoniji.

- Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim boga da je što pre nađemo - poručila je prvog dana majka Ivana.

Do zaključenja ovog broja trajala je potraga za devojčicom, kao i raščišćavanje terena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading