danka ilić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Danka Ilić (2) je nestala dok se igrala sa svojim bratom i majkom. Nakon što joj se izgubio svaki trag, policija, Žandarmerija, pripadnici Gorske službe spasavanja, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci, organizovali su intenzivnu potragu kako bi pronašli malenu. Potraga je obuhvatila pretragu terena i okolnih područja u nadi da će pronaći bilo kakve tragove koji bi mogli pomoći u pronalaženju devojčice. Potraga na tom području je juče posle 27 sati potrage obustavljena, ali se dalja potraga za detetom nastavila i u četvrtak. 

 

23.05 - Krenuli spasilački timovi

Spasilački timovi za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada uputili su se ka Banjskom polju kako bi pomogli u potrazi za nestalom Dankom Ilić (2), za kojom se traga već tri dana, saznaje Informer.

Više o tome pročitajte OVDE.

21: 05 - Spasilac Zigi traži Danku? 

Kako saznaje novinar Alo, postoji šansa da u potragu za Dankom krene i pas Zigi. Više o tome čitajte OVDE

20: 50 - Deo jakih policijskih snaga otišao sa lica mesta

Deo jakih policijskih snaga koji je danas bio na terenu je otišao odatle. To područje napustile su patrole policije, jedan bager, dok su dva tu ali su ugašena. Potraga za devojčicom se ne obustavlja, ostaju dežurni pripadnici na terenu i tokom noći.

 

 

20:40 - Jedni dolaze, drugi odlaze

Automobili pripadnika policije se smenjuju, dolaze i odlaze. Neke patrole su sad stigle u dvorište, iz pravca gde je devojčica nestala, ali iza ima kuća. 

20: 35 - Na područje imanja ušla dva policijska vozila

Bageri su otišli iz dvorišta, ali policija ne. U dvorište su sada ušla dva policijska vozila, javlja naš novinar sa terena. Otišlo je i vozilo vatrogasaca.

20:25 - Bageri odlaze iz dvorišta

Bageri koji su danas čistili teren dvorišta kuće gde je nestala mala Danka se povlače sa terena, javlja naš novinar. Tamo su bili ceo dan i čistili žbunje i smeće. 

20:20 - Bratislav Gašić napustio područje Banjskog polja

Bratislav Gašić, koji je obilazio pripadnike policije koji traže malu Danku, večeras oko 20:20 je napustio ovo područje. Sa lica mesta, kako javlja naš reporter, otišao je i gradonačelnik. 

20: 15 - Dolazi još policije

Kako javlja naš novinar reporter sa lica mesta, Mihajlo Žilović, u dvorištu porodične kuće sada su uključeni reflektori, a sada su tamo ušla dva neobeležena policijska vozila.

 

19: 59 - Nešto u vezi sa ovom lokacijom je policiji posebno sumnjivo. 

Nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde se danas kopalo. Više o tome OVDE

kuća danka ilić

Alo

 

 

19:45 - U Boru je i Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigao je večeras u Bor kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić.

18:45 - Uhapšene tri osobe u BiH, tvrdili da su povezani sa nestankom male Danke (2)

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

17.32 - Rasčišćavanje terena

Kako saznaje Alo!, razlog raščišćavanja je taj kako bi teren bio čist pred dolazak inspektora koji će dalje da istražuju ovaj slučaj. 

Više o tome pročitajte OVDE.

16: 55 - Komšija za Alo!: Majka je plakala, ali baba više

Komšija koji od prvog dana traži Danku: "Nije sigurno u zemlju propala". On je ispričao sve o prvom danu kada je Danka nestala, više o tome čitajte OVDE

16:40 - nastavlja se čišćenje terena

Raščišćavanje terena oko kuće neće biti završeno danas. Razlog raščišćavanja je taj kako bi teren bio čist pred dolazak inspektora koji će dalje da istražuju ovaj slučaj

danka kuća

Foto: Massnori Josida

 

 

15: 00 - "Istraga se vraća na početak"

Bezbednjak za "Alo!" otkrio detalje u vezi nestanka Danke Ilić, ceo tekst pročitajte OVDE

14:40 - UKP preuzima istragu

Istragu o nestanku Danke Ilić, dvogodišnje devojčice iz Banjskog polja kod Bora, preuzeli su najbolji specijalci beogradske Uprave kriminalističke policije (UKP)

14: 13 - Roditelji nestale devojčice satima u policiji

Roditelji nestale devojčice Danke Ilić (2) nakon policijskog ispitavanja u PU Bor i dalje su u PU Bor, gde se nalaze od ranih jutarnjih sati.

13: 30 - 48 sati od nestanka

Od nestanka Danke Ilić (48) prošlo je 48 sati.

13: 25 - Policija kopa ispred kuće

Policija kopa ispred kuće gde je nestzala mala Danka Ilić (2). Na tom području nalazi se bager i raščišćava se prostor koji je prepun šiblja i drveća.

12: 40 - Roditelji opet u policiji

Roditelji nestale devojčice su opet u policiji, o tome šta ih ispituju čitajte OVDE.

11: 45 - Ispred kuće nestale Danke je bager

Na licu mesta nalazi se i bager, iako još uvek nema zvaničnih informacija zbog čega. Kako se prenosi, policija otvara šahtove. 

 

09: 40 - "90 odsto smo sigurni da Danka nije u šumi"

Ovog jutra u emisiji "Probudi se" na TV Nova sa mesta potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Banjskog Polja kod Bora uključio se Danilo Aleksić, spasilac iz Gorske službe spasavanja koji je više od 20 sati predvodio spasioce. Njegovu izjavu pročitajte OVDE

09:14 - "Dankin otac je plakao kao kiša" 

Rade Trajković, komšija koji je već govorio za medije, jutros je ispričao gde je bio u danu kad je malena Danka nestala, kao i kako je na ta saznanja reagovao otac devojčice. Više o tome čitajte OVDE.

08: 40 - Hitno se oglasio MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

07.31 Proveravaju se telefoni roditelja i bazne stanice

Policija će proveriti bazne stanice i izvršiti veštačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je devojčica nestala.

Nastavak potrage biće obavljen operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se devojčica ne nalazi u okviru od 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka, javlja reporter Tanjuga. Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage.

Takođe je napomenuto da se u toku noći pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno.

Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom što, kako navodi Tanjugov reporter, ne znači da se smatraju krivim.

07: 20 - Tri važna traga

Intenzivni rad policije se nastavlja sve dok Danka Ilić ne bude pronađena. Sada je istraga usmerena u drugom pravcu, a ova tri važna traga mogu dovesti do nestale Danke.

07: 00 -  Kišovito jutro

I danas je u Boru, mestu gde je devojčica nestala, kišovito jutro. Tamo kiša pljušti, što znatno može da oteža potragu za detetom.

U Banjskom Polju i dalje ima policije koja obezbeđuje prilaz kući, a tu su i meštani koji nemaju namere da odustanu od traganja za malom Dankom, prenose mediji. 

Misteriozni nestanak male Danke (2)

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je misteriozno u utorak dok se igrala sa bratom i majkom u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju. Cela Srbija mobilisala se u potrazi za devojčicom, a prostor od osam kvadratnih kilometara pretraživan je uz pomoć najsavremenije tehnologije. Porodica je u agoniji već dva dana, iščekujući bilo kakve informacije o svom detetu.

Nestanak se dogodio u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula da bi dala vode Dankinom bratu, a tada je Danka nestala. Od tog trenutka, potraga je u punom jeku. Policija, Žandarmerija, pripadnici Gorske službe spasavanja, vatrogasci, meštani i mnogi dobrovoljci pretraživali su teren u potrazi za devojčicom. Helikopteri su preleteli oblast, a noću su korišćene termovizijske kamere, kao i psi tragači.

Po prvi put u Srbiji oglasio se sistem "Pronađi me" (Amber alert), koji se oglašava u momentima nestanka maloletne osobe. 

Porodica Ilić je iz Bora, a tog kobnog popodneva majka je sa decom došla u svoj rodni kraj i u letnjikovac u Banjskom Polju kako bi uživali u prirodi i lepom vremenu. Nažalost, gotovo dva dana od devojčice nema ni traga ni glasa. Potragu otežava gusto zelenilo i visoko rastinje, kao i brojne napuštene kuće u okolini. Dodatno, u poslednja 24 sata padala je i kiša, što dodatno otežava situaciju i usporava potragu za malom Dankom.

Policija je ispitala oca i majku devojčice, a majci je, u sklopu uobičajene procedure, uzet i telefon i poslat na veštačenje.

Takođe, juče je Banjsko polje bilo pod potpunom opsadom i proveravali su se svi automobili, ali je policija pretražila i stanove, kuće, podrume i skrivene prostorije.

Predveče je saopšteno da policija obustavlja potragu na tom delu terena, ali ne i istragu o nestanku devojčice. To je takođe uobičajena procedura, a policija ovo radi kada je sigurna da dete nije na tom terenu.

Skinuti su i snimci nadzorne kamere obližnje kuće.

Oglasio se i Dankin otac

„Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali!“, napisao je juče Dankin otac Miloš Ilić na Fejsbuku i postavio njenu fotografiju, a ispod su se nizale poruke podrške roditeljima.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Slaven

28.03.2024 08:02

Smesno je da dete koje nema dve godine ,ne prica moze negde da ode dalje od majke.Ona, majka kaze za par minuta ,pa kako dete nije zaplakalo ...ocigledno oteto ...tipovano i praceno.Policija izgubila vreme ...!!