Telekom će biti lider i na Kosmetu
Foto: Alo/Foto Tanjug

Borba za opstanak Telekoma Srbija na KiM završena je pobedom, sada sledi bitka za ekspanziju srpske kompanije na celoj teritoriji Kosova, da tamo postanemo lider kao što smo u celom regionu, poručio je generalni direktor Vladimir Lučić za RTS.

Prištinski organi usvojili su u petak žalbu kompanije Telekom Srbija na rešenje tamošnje agencije za registre o zabrani ćerke-firme MTS d.o.o na Kosovu. Prvobitno rešenje je doneto 4. avgusta pod bizarnim objašnjenjem da je jedan član menadžmenta MTS jednom prilikom koristio pasoš u kojem je kao mesto rođenja pisalo „Kosovska Mitrovica, Republika Srbija“.

Telekom je hitno reagovao, podneta je žalba kao pravni lek, a pokrenuta je i velika diplomatska inicijativa, pa je Vladimir Lučić i lično otišao u Prištinu na razgovore sa predstavnicima najuticajnijih ambasada.

- Rezultat svega je da je drugostepena komisija usvojila odluku sa stavom da mora da se poštuje Briselski sporazum po kojem naš MTS i postoji na KiM. Najteži deo posla smo uspešno rešili. Kompanija nastavlja da posluje, a 30.000 srpskih domaćinstava koja koriste naše usluge neće ostati bez interneta i domaćih TV kanala - izjavio je Lučić.

Telekom će biti lider i na Kosmetu

Foto Tanjug

 

Borba za opstanak je okončana trijumfom Telekoma, a Kurtijevoj administraciji sada će biti fokus da se ospore akvizicije malih firmi i da se i dalje ne raspisuje tender za trećeg operatera mobilne telefonije, kako bi se sprečilo širenje srpske kompanije.

- Pokrenuli smo snažnu inicijativu da Priština ispuni još jednu obavezu iz Briselskog sporazuma i da napokon raspiše tender za trećeg mobilnog operatera, što ne čine već deset godina. A ne raspisuju tender jer znaju da bismo mi našim kvalitetom sigurno pobedili. Dobijanje te licence bi nam omogućilo nesmetan rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije, kao i da poboljšamo kvalitet usluga i u srpskim naseljima - objasnio je Lučić.

Kako je dodao, kada se reši pitanje akvizicija malih operatera, što Kurtijeva administracija pokušava takođe protivzakonito da ospori, to će dati osnovu za sledeći korak.

- Siguran sam da ćemo pobediti i u drugom poluvremenu i da će se rešiti pitanje naše ekspanzije na celom Kosovu i Metohiji. Telekom Srbija će biti lider na KiM kao što je u celom regionu - zaključio je Vladimir Lučić.

Velika podrška međunarodne zajednice

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je početkom ove sedmice boravio u Prištini gde je razgovarao sa predstavnicima najvažnijih ambasada. Samo koji dan kasnije nadležno ministarstvo u okviru Kurtijeve administracije usvojilo je žalbu Telekoma.

- Naišli smo na izuzetno razumevanje u međunarodnoj zajednici. Sa stranim predstavnicima smo bili u kontaktu od starta i sve vreme smo dobijali pozitivne signale, ali na kraju sam lično otišao u Prištini da u neposrednim razgovorima iznesem istinu i objasnim argumentaciju Telekoma. Očito je važnu ulogu za prihvatanje naše žalbe imao i njihov pritisak, a želim da kažem da smo na posebno korektan odnos i veliko razumevanje naišli u Ambasadi SAD, zbog čega im se i posebno zahvaljujem - izjavio je Vladimir Lučić za RTS.

Lučić je naglasio da će Telekom pokušati da iskoristi to razumevanje stranaca i za sledeći korak, dobijanje licence i širenje na celom KiM.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading