SVET FUDBALA ZAVIJEN U CRNO Bivši kapiten Bazela preminuo, imao je samo 34 godine
Shutterstock/ Freaktography

Švajcarski fudbaler Nikolas Šindlholc preminuo je u 34. godini od raka pluća. Ovu vest potvrdio je i fudbalski klub Bazel na svojoj zvaničnoj strani.

- FCB tuguje zbog gubitka Nicklasa Šindlholca. Naš nekadašnji kapiten ekipe do 21 godine preminuo je od raka u 34. godini. Svi smo šokirani ovom vešću i izražavamo svoje iskreno saučešće ožalošćenoj porodici. Počivaj u miru, Niko - napisali su iz švajcarskog vicešampiona.

Šindlholc je igrao za nekoliko švajcarskih klubova, Bazel, Tun, Lucern i Arau.  Njegov poslednji klub u karijeri bio je Arau. Nikolas je vest o teškoj bolesti saznao 2020. godine, a igračku karijeru je okončao godinu dana kasnije.

Njegovi bivši saigrači iz Araua tužnu vest su saznali posle utakmice švajcarskog kupa, kada je spiker na utakmici na razglasu objavio kako je njihov nekadašnji igrač izgubio bitku sa teškom bolesti.

- Svi mi u Arauu smo jako tužni i saosećamo sa Nikolasovom porodicom. Naše misli su sada sa njegovom porodicom i četvoro dece - poručio je Filip Bonorand, predsednik švajcarskog kluba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading